Duurzame kleding blog

De leukste duurzame mode blog van Nederland

Duurzame kleding blog

Altijd al meer willen weten over duurzame kleding?

Lees mee met de wekelijkse blog vol modetips & tricks uit de wondere wereld van duurzame kleding.

Duurzaam kledingblogje. Blogger Ingrid de Haan schrijft leuke korte blogs over duurzame kleding. Eerlijke mode en diervriendelijke kleding. Eigenaresse van New Angels  Eco Fashion schijft blogs, fashionblogs. De beste blogs over mode. Geschreven voor jou.

Hey you!

Voor deze blog verzamel ik informatie over duurzaamheid, eerlijke kleding, milieuvriendelijke stoffen en de nieuwste modetrends. In combinatie met mijn eigen ervaringen die ik opdoe tijdens het ontwerpen en maken van milieuvriendelijke kleding voor New Angels. Je vind hier een compleet overzicht en alles bij elkaar op één website. Makkelijk leesbaar, en niet te lang van stof. 

 

De mode industrie is behoorlijk vervuilend en er vindt helaas nog steeds kinderarbeid plaats. Ik geloof in een betere wereld en hoop je met mijn blogs te inspireren voor 'slow', eerlijke en duurzame mode. Er zijn al zoveel mooie alternatieven in mode land, duurzaam is echt niet saai en altijd 'duurder', en met creatieve ideeën en tips kom je steeds een stapje verder. En dat is maar goed ook, want... there is no planet B. Doe mee en verduurzaam je kledingkast met deze tips.

Follow us:

Nieuwste & beste gelezen blogs:


Hennep ondergoed van Hamppy

Goed ondergoed geeft je een ontspannen gevoel gedurende de dag, je wilt natuurlijk niet gestoord worden door een schurende of knellende onderbroek. We hebben allemaal drukke dagen en je comfortabel, fris en vrij voelen is een belangrijke basis. Daarom is het vanzelfsprekend dat we voorkeur hebben voor wat we onder onze kleding dragen, en pak je elke keer alleen je favoriete onderbroeken uit de kast - dat zit het lekkerst.

Lees meer »

Wat is duurzame kleding?

Duurzame kleding is de afgelopen jaren enorm in opkomst. Ieder modemerk en atelier wil eraan meedoen en biedt een duurzame of 'groene' collectie aan en wil bijdragen aan een meer duurzame mode industrie. Goed voor de planeet én beter voor jou. Maar wat is 'duurzaamheid' dan? Volgens de Dikke Van Dale is duurzaam 'lang durend'. Simpel gezegd kun je dus stellen dat iets houdbaar moet zijn op de lange termijn. Als iets niet houdbaar is, is het niet duurzaam.

Lees meer »

Zo creëer je een betaalbare duurzame garderobe

Als ik het met vriendinnen heb over hoe belangrijk het is om eerlijk en duurzaam te winkelen krijg ik vaak te horen: "Maar eerlijke en duurzame kleding is zo duur!". Dit klopt niet helemaal, want afscheid nemen van fastfashion kan je zelfs geld besparen.

Lees meer »

Kleding gemaakt van gras! Bamboo all the way

In de zoektocht naar ecologische plaatsvervangers voor katoen blijkt de bamboeplant een schot in de roos. Bamboekleding is op dit moment terrein aan het winnen, zelfs onder grote kledingmerken en winkelketens die niet eens specifiek heel duurzaam bezig zijn.

Lees meer »

Blogs over onze favoriete merken:

Heb je tips van leuke merken die een eigen blog verdienen? Of heb je zelf een duurzaam kledingmerk (of duurzame accessoires) en wil je dat ik een blog voor jouw merk schrijf? Stuur dan een berichtje: