De leukste duurzame mode blog van Nederland

Nieuw duurzaam kledingmerk: Five Line Label

Gepubliceerd op 31 augustus 2022 om 14:22

Nederland is een mooi, duurzaam modemerk rijker: Five Line Label. Duurzame unisex basics van hoge kwaliteit die lang meegaan. Fairtrade gemaakt in Portugal van 100% biologisch katoen. De founders van Five Line label, Roshan van Laar en Susan Vaessen, hebben gekozen voor de top kwaliteit organic cotton. De kleding is met elke stijl te combineren en de producten hebben een unisex fit zodat het gedeeld kan worden met een vriend of vriendin.

Duurzaamheid in de kledingindustrie

De fundamentele behoeftes van de mens volgens Abraham Maslow zijn de '5 States' die je doen beseffen dat we echt allemaal gelijk zijn, omdat we dezelfde basisbehoeften delen. Dat is de reden waarom de kleding van Five Line Label unisex is. Het gaat er niet om wat je doet of waar je vandaan komt. Het gaat om de connectie, wederzijds respect en waardering naar elkaar. Het gevoel dat het klopt en je in balans bent, gelukkig en vrij. Daar draagt de duurzame kleding van Five Line Label aan bij met comfortabele en tijdloze kleding.

 

Met zorg omgaan met de wereld waar we op mogen leven is onze taak. Five Line Label neemt daarom de verantwoordelijkheid om duurzame keuzes te maken. Klimaatverandering is een wereldwijd probleem en (fast) fashion heeft hier een groot aandeel in. Daarom heeft Five Line Label voor slow fashion gekozen, en de impact van de kledingindustrie te verlagen. Wat goed is voor onze eigen toekomst maar juist ook voor de volgende generaties. 

Five Line Label - Be in a State

Biologisch katoen t-shirt

De producten (op dit moment zijn dit shirts en tassen) van Five Line Label zijn gemaakt van 100% biologisch katoen met GOTS keurmerk (Global Organic Textile Standard). Five Line Label is een transparant kledingmerk, ze vertellen graag hoe het er achter de schermen aan toe gaat en hoe de collectie tot stand is gekomen. Zij bezochten persoonlijk de leverancier en producent om het hele proces te volgen en het met jou te kunnen delen.

 

'In Noord Portugal is het duidelijk geworden dat de manier van werken daar vooruitstrevend is. Ze doen er alles aan om zo duurzaam mogelijk te werken en hebben veiligheid hoog staan. Er zijn goede werkomstandigheden en een groot deel van de bedrijven is in het bezit van een GOTS certificaat. Daarnaast moet elk bedrijf in Portugal voldoen aan de milieuwetgeving om te kunnen opereren.'

 

Biologisch katoen is katoen dat wordt verbouwd zonder het gebruik van giftige en hardnekkige pesticiden en synthetische meststoffen. Doordat biologisch katoen zonder giftige stoffen en in gezonde grond verbouwd wordt, zijn onze producten van hoge kwaliteit. De vezels zijn langer en zachter dan van normaal katoen. Bovendien worden de handgeplukte vezels niet verzwakt of gebroken, wat resulteert in duurzame stoffen.

 

Als katoen behandeld wordt met giftige chemicaliën kan dit werknemers ernstig schaden. Biologisch katoen is gifvrij en met respect voor de medemens en de natuur. Er worden biologische landbouwtechnieken gebruikt die voorkomen dat koolstof in de atmosfeer terechtkomt en waar grote hoeveelheid water bespaart wordt. Deze regels worden streng gehanteerd door de biologische landbouw. De grootste en internationaal erkende organisatie die biologisch katoen controleert en certificeert is GOTS (Global Organic Textile Standard). 

De founders van Five Line Label

Roshan en Susan waren collega's en leefden van deadline tot deadline. Ze hebben hard op de rem moeten trappen om uit dat patroon te komen. Eenmaal tot stilstand gekomen, voelden ze meteen dat ideeën weer begonnen te stromen en is het zaadje voor hun eigen label geplant.

 

'Onze droom is om via Five Line Label een stukje van die bewuste lifestyle mee te geven. Te laten zien dat kleding op een sustainable manier geproduceerd kan worden en te inspireren dat jij je eigen droomleven bepaald door de keuzes die je elke dag maakt. Zoals comfortabele duurzame kleding, back to basic en high quality producten die lang meegaan. Wij geloven dat een positieve wereld begint bij jezelf. Daarmee kan jij de verandering maken. You have a choice and you can make a change.'

 

In april 2022 is de website met de eerste collectie T-shirts online gegaan. Shirts gemaakt van een sterke, stevige stof die niet doorschijnt, in mooie basis kleuren en een oversized fit. Uiteraard wordt jouw Five Line Label bestelling in gerecycled, 100% eco friendly plastic en papier verstuurd.

Kortom, een mooi kledingmerk om trots op te zijn. Kijk snel op de website www.fivelinelabel.nl  Welke kleur vind jij het mooist?

 

Veel liefs,

Ingrid

P.s. Je kunt Five Line Label ook volgen op Instagram en Facebook


Reactie plaatsen

Reacties

Arie van Laar
7 maanden geleden

Zeer informatief verhaal. Geeft visie en doelstelling van het bedrijf goed weer. Eyecatcher en zeer goed bruikbaar voor promotionele doeleinden.

Ingrid
7 maanden geleden

Dank je wel Arie. Five Line Label is een heel mooi merk, het is leuk ze beter te leren kennen door het schrijven van deze blog. Ik ben enthousiast!