De leukste duurzame mode blog van Nederland

Hennep ondergoed van Hamppy

Gepubliceerd op 28 oktober 2022 om 18:38

Goed ondergoed geeft je een ontspannen gevoel gedurende de dag, je wilt natuurlijk niet gestoord worden door een schurende of knellende onderbroek. We hebben allemaal drukke dagen en je comfortabel, fris en vrij voelen is een belangrijke basis. Daarom is het vanzelfsprekend dat we voorkeur hebben voor wat we onder onze kleding dragen, en pak je elke keer alleen je favoriete onderbroeken uit de kast - dat zit het lekkerst.

 

Natuurlijk en biologisch ondergoed is het geheim voor een goede start van de dag. Hamppy ontwikkelde ondergoed gemaakt van hennep, voor mannen en vrouwen. De onderbroeken van Hamppy zijn super comfortabel, stijlvol en bovendien echt milieuvriendelijk. Ik vertel je graag meer over dit mooie nieuwe modemerk uit Amsterdam. Hemp underwear heeft namelijk vele voordelen. Happy in je hennep Hamppy ondergoed!

Welk ondergoed is het beste?

Het meest favoriete ondergoed is doorgaans gemaakt van natuurlijke en luchtige stoffen, en vermijden we synthetische stoffen die slecht ademen. De allerbelangrijkste reden is hygiëne, dus voor de frisheid willen we graag zweetvrij blijven. Synthetische stoffen staan erom bekend dat ze niet goed ademen en snel plakkerig kunnen aanvoelen. Zodoende dragen we liever katoenen boxershorts in plaats van polyester slips. Goed ondergoed moet niet te strak zitten en knellen, ook moet het zacht aanvoelen zonder te schuren en irriteren. Hamppy understood the assignment en komt met het beste ondergoed voor dames en comfortabel heren ondergoed, gemaakt van de beste materialen.

Wat is het beste materiaal voor ondergoed?

De stoffen die gebruikt worden voor goed ondergoed zijn comfortabel, ademend en duurzaam. Het is belangrijk dat het materiaal fijn op de huid zit. Het materiaal moet duurzaam en sterk zijn omdat je je ondergoed vaak wast. En daar speelt Hamppy mooi op in door de perfecte combinatie van grondstoffen te kiezen voor hun collectie ondergoed: een blend van hennep en een beetje biologisch katoen.

Misschien vraag je je af waarom het dragen van hennep ondergoed de beste keuze is. Dit komt voornamelijk omdat hennep veel lucht doorlaat. Hierdoor blijven nare luchtjes weg en blijf je overal fris ruiken. Dit is niet de enige reden waarom hennep zo goed is, het voorkomt namelijk ook irritatie van de huid, en het is antibacterieel. Het blijft langer fris. 

 

Vandaag de dag is ondergoed van katoen is het meest gangbaar, dit is al jaren zo. Katoen is natuurlijk en zacht, en het is warmteregulerend, vocht absorberend en lucht doorlatend. Door hennep met biologisch katoen te mixen ontstaat er een gouden combi voor het meest comfortabele ondergoed. 

Duurzame kleding blog hennep ondergoed. hemp underwear ladies organic underwear eco friendly underwear hemp shirt nisa underwear cheap sustainable underwear pact underwear hemp thong. hennep ondergoed dames, hennep ondergoed vrouwen, hennep heren ondergoe

Hamppy Underwear

Hamppy maakt minimalistisch en tijdloos ondergoed, zo zie je er goed uit in elke situatie. Hamppy heeft als missie om mensen opnieuw te laten nadenken voor hun ondergoed. De tijden veranderen, en ons ondergoed dus ook. Hennep is een fantastische stof om te gebruiken voor ondergoed, het is zonder twijfel de stof van de toekomst. Stof gemaakt van hennep is erg duurzaam. Hamppy is build to last en is sterk en comfortabel. Toen ze bij Hamppy voor het eerste hoorden over hennep en alle voordelen, dachten ze: 'Waarom wordt hier geen ondergoed van gemaakt? Net als met bamboe?' En zo ontstond na veel en hard werken in 2020 Hamppy Underwear.

1% voor de Planet

Hamppy maakt duurzame kleding die goed is voor jou en onze planeet. Hamppy laat zien het hart op de juiste plek te hebben door onderdeel uit te maken van '1% for the Planet'.   1% for the Planet vertegenwoordigt een wereldwijd netwerk van bedrijven die de meest urgente milieuproblemen van onze planeet aanpakken. Mensen en de planeet gaan boven winst maken. 1% for the Planet is opgericht om greenwashing te voorkomen en terug te geven aan de planeet. De 1% voor de Planet-certificering wordt gegeven aan bedrijven die 1% van de jaarlijkse omzet doneren voor het behoud en de bescherming van ons milieu. "Het betaalt huur voor ons gebruik van de planeet.” aldus  Yvon Chouinard, Founder of 1% for the Planet.

Is hennep hetzelfde als wiet?

Hennep heeft ontzettend veel goede eigenschappen, maar het wordt nog weinig gebruikt, mogelijk vanwege de negatieve associatie die men heeft met cannabis. De hennep die gebruikt wordt voor kleding is niet hetzelfde als wiet. Ja, hennep is een cannabissoort, net als marihuana, maar hennep en marihuana hebben echt totaal verschillende eigenschappen. In tegenstelling tot marihuana bevat hennep bijna 0% THC, de psychoactieve component waar je “high” van wordt. Het is legaal om industrieel hennep te telen en oogsten, en je wordt dus ook niet hight van hennep kleding ;)

Duurzame kleding blog hennep ondergoed Hamppy. Is hemp good for underwear? What is hemp underwear? Welk ondergoed is het beste? Wat is de duurste onderbroek? Welke boxershort kruipt niet op? bamboo underwear ladies organic underwear eco friendly underwea

De hennepplant is goed voor ons milieu

Hennep is een extreem veelzijdig en duurzaam gewas. Het is de perfecte stof om kleding van te maken, en in het bijzonder ondergoed. De hennep plant groeit zonder het gebruik van pesticiden. Hennep is een plant die weinig ziekten en plagen kent, en door een hoge plantdichtheid, wordt onkruid snel onderdrukt. Hennep is een CO2 negatief materiaal. Dit betekent dat hennep tijdens de groei meer koolstof opneemt dan dat wordt uitgestoten door de apparatuur die wordt gebruikt om de hennep te oogsten, verwerken en transporteren. Wetenschappers schatten dat voor elke ton gekweekte hennep 1,63 ton CO2 uit de atmosfeer wordt verwijderd, en dat elke 4 maanden. Dat is een enorme hoeveelheid CO2: maar liefst 4x meer CO2 in vergelijking met bomen. Hennep kan bovendien groeien in zowel warme als koude klimaten en omdat de plant ook goed gedijt in droge gebieden, waar andere gewassen moeilijk groeien, kan het beschouwd worden als een robuuste, alternatieve teelt in het kader van klimaatverandering.

 

Het verbetert ook nog eens de bodemkwaliteit. Hennep is erg goed voor de grond waarin het groeit omdat het weinig voedingstoffen opneemt uit de bodem. Tijdens het groeiproces vallen de bladeren van de plant op de grond en voeden zo de grond voor de volgende generatie van het gewas. Dit zorgt ervoor dat de bodem niet uitgeput raakt. Hennepplanten worden zelfs gebruikt om te helpen bij het zuiveren van land omdat het gifstoffen, chemicaliën en verontreinigende stoffen uit de bodem kan opnemen en omzetten in onschadelijke stoffen. Met de lange en sterke wortels reikt de plant tot diep in de grond. Dit helpt om de grond vast te houden en bestrijdt daarmee erosie.

De grote voordelen van de hennepplant

Voor het verbouwen van hennep is weinig water en land nodig. Volgens de Higg Index, een databank die de milieu-impact berekent van materialen, is er 4,23 Liter water nodig voor het produceren van hennep en 57,1 Liter water voor dezelfde hoeveelheid katoen. Dat terwijl er bijna de helft minder land nodig is om die kilo hennep te kweken omdat de planten zo dicht op elkaar groeien. Per ha levert hennep 1.200-2.000 kilo vezels op terwijl dat voor katoen 300-1.100 kilo is. Tijdens het oogsten kunnen de wortels van de hennepplant blijven zitten waardoor het sneller aangroeit en vaak geoogst kan worden. Hennep groeit zo snel dat het al na 60 dagen geoogst kan worden (vergeleken met 160 dagen bij katoen). Hennep heeft een kleine ecologische voetafdruk. Op vlak van circulariteit is het fijn dat hennep biologisch afbreekbaar is,

 

Momenteel verbruikt de kledingindustrie enorme hoeveelheden water om kleding te kunnen maken. Wist je bijvoorbeeld dat het Aralmeer in Rusland – het op vier na grootste meer ter wereld – is teruggebracht tot een vierde van zijn oorspronkelijke grootte omdat de katoenindustrie enorme hoeveelheden water gebruikt uit de rivieren die het meer voeden? Stel je eens voor wat voor verwoestend effect dit heeft op de natuur, dieren, lokale economie en mensen die er wonen. Bij de productie van hennep is 20x minder water nodig dan bij de productie van katoen.

Biologisch is beter

Er wordt geschat dat bij katoen relatief gezien het hoogste percentage chemicaliën gebruikt wordt tijdens de productie. Dit is enorm belastend en schadelijk voor het milieu. Hennep daarentegen is een erg sterke plant waardoor bij de teelt geen pesticiden nodig zijn. Het ondergoed van Hamppy bevat naast hennep ook biologisch katoen, wat is voorzien van meerdere keurmerken, zoals het GOTS (Global Organic Textile Standard), Organic Content Standard 100, Organic Content Standard Blended en Global Recycle Standard (GRS). Gegarandeerd biologisch, duurzaam en ethisch geproduceerd. 

 

Het GOTS label is een internationaal label voor biologisch textiel, en het garandeert dat de productie op een milieuvriendelijke en sociaal verantwoorde wijze gebeurt. Er gelden strenge kwaliteitsvereisten voor de producten. Een product met een GOTS-certificaat is duurzaam geproduceerd. Dit betekent dat er maximaal rekening wordt gehouden met het milieu. Er wordt bijvoorbeeld ook gekeken naar het energie,- en waterverbruik. Dit moet zo laag mogelijk zijn.

Het beste ondergoed

Hennep is de perfecte stof om ondergoed van de maken. Wist je dat hennep de sterkste natuurlijke vezel ter wereld heeft? Stof gemaakt van hennep is vier keer sterker dan katoen. Hierdoor is het extreem duurzaam en gaat je Hamppy underwear veel langer mee dan je andere ondergoed. Duurzaam ondergoed is hard nodig, want de mode industrie is buitengewoon vervuilend. Hennep maakt hier een positief verschil. Textiel gemaakt van hennep heeft van nature antibacteriële eigenschappen. Dit betekent natuurlijk niet dat je je hennep ondergoed nooit meer hoeft te wassen, maar dit zorgt er wel voor dat bacteriën veel langzamer op hennepvezels groeien dan bijvoorbeeld polyester stoffen. Hierdoor blijft jouw Hamppy veel langer fris en heb je niet snel last van nare geurtjes die in je kleding trekken.

 

Ten slotte is hennep hypoallergeen, wat prettig is voor de gevoelige huid. Hennep heeft een lange en sterke vezelstructuur wat de stof zo sterk maakt. Kleding gemaakt van hennep kan je daarom zo vaak wassen als je wilt en omdat het niet kreukt hoeft het niet per se gestreken te worden. Ook behoudt de stof gemaakt van hennep zijn kleur en neemt het bij de productie snel kleurstoffen op waardoor er geen chemische kleurstoffen gebruikt hoeven te worden.

 

‘Dus oké, hennep is extreem sterk en hygiënisch … Hoe zit het met comfort?’ Goede vraag! Je wil natuurlijk geen last hebben van jeukend ondergoed. Het mooie van hennep is dat hoe vaker je het was, hoe zachter de stof aanvoelt. Bovendien ademt de stof goed, neemt het snel vocht op en droogt het snel. Het maakt dus niet uit of je je Hamppy draagt op je werk of tijdens het sporten, je Hamppy zit altijd comfortabel.

De voordelen van hennep ondergoed

Ondergoed gemaakt van hennep voelt heerlijk aan. Hoe vaker je het draagt en wast, hoe zachter de stof aanvoelt. Hennep neemt vocht snel op, droogt snel en de stof ademt goed. Het houdt je koel in de zomer en warm in de winter. Je nieuwe favoriete ondergoed is absoluut gemaakt van hennep!

Ecofashion, mode blog. Duurzame kleding blog hennep ondergoed. Ecocert certificaat. keurmerk biologisch katone en hennep.. Waarom Hennep? Zacht - Geen gekriebel meer Ademend - Blijf altijd fris Vocht absorberend - Zweet heeft geen kans Antibacterieel - G
Fashion blog. Mode blog. Duurzame kleding blog hennep ondergoed. hamppy underwear for women and men. Organic 100 keurmerk.. Waarom Hennep? Zacht - Geen gekriebel meer Ademend - Blijf altijd fris Vocht absorberend - Zweet heeft geen kans Antibacterieel -
Duurzame kleding blog geschreven door Ingri de Haan. hennep ondergoed van hamppy. Hemp underwear for women and men. The best underwear. Organic Blended certificate. Mode blog. fashion blog. Waarom Hennep? Zacht - Geen gekriebel meer Ademend - Blijf alti
Duurzame kleding blog Ingrid de Haan. GOTS keurmerk. Biologisch katoen. Hennep ondergoed van hamppy. Hemp underwear. fairtrade ondergoed heren, biologisch ondergoed heren, ecotex. fairtrade ondergoed heren, biologische boxershorts. biologisch ondergoed.

Joyful underwear made from Natural Hemp

Designed in Amsterdam

Verantwoord en duurzaam geproduceerd in China

Licht van gewicht en rekbaar met een elegante middelhoge taille, minimalistisch en mooi design.

Thong Mid-Rise €13,95

Duurzaam en ademende stof gecombineerd met een minimalistisch en stijlvol design voor de perfecte boxers.

Boxer briefs €22,95

Aanbieding: 3-pack 54,95

Waar koop je Hamppy?

Koop je hennep ondergoed hier: www.hamppy.com

Beschrijving Hamppy Underwear

 

Lichtgewicht, minimalistisch en mooi ontwerp. Geen wrijfplekken, zweetafvoerend en ze blijven altijd op hun plaats, zelfs tijdens je training.

 • 53% hennep / 42% biologisch katoen / 5% spandex
 • Comfortabele tailleband
 • Geen jeukende labels
 • Gemaakt van natuurlijk hennep
 • 100% VEGAN
 • Ethisch geproduceerd
 • Perfect ontwerp

 

Wassen:

 • Op 30°C wassen is genoeg
 • Wasdroger en strijken niet nodig
 • Binnenstebuiten wassen om kleuren beter te behouden

 

Duurzame keurmerken:

 • Verweven met GOTS Cotton
 • Organic Content Standard 100
 • Organic Content Standard Blended
 • Global Recycle Standard (GRS)

 

Waarom Hennep?

 • Zacht - Geen gekriebel meer
 • Ademend - Blijf altijd fris
 • Vocht absorberend - Zweet heeft geen kans
 • Antibacterieel - Goed voor je huid
 • Sterk - Gaat lang mee
Hennep ondergoed van hamppy. Duurzame kleding blog van Ingrid de Haan over hemp underwear. Biologisch ondergoed met GOTS keurmerk. hennep onderbroeken voor dames en heren. hennep string. hennep boxer. Zwart ondergoed gemaakt van hennep. Duurzame mode van

Geen irriterend waslabel maar een printje

Hamppy happy hemp underwear

Ik ben een enorme fan van hennep en hoop dat er veel meer kleding gemaakt gaat worden van hennepstof. Ik ben erg benieuwd wat Hamppy allemaal gaat maken, en wat er allemaal nog bij komt in de toekomst. Een merk om zeker in de gaten te houden. Hamppy is stijlvol, comfortabel en fris en goed voor je huid. Hamppy ondergoed is sterk, het is heel duurzaam dat het lang meegaat. En niet te vergeten, het is gemaakt van een zeer ecologische plant: hennep. Ik ben enthousiast over dit eco vriendelijke ondergoed! 

 

Je kunt Hamppy volgen op Instagram en Facebook. En weet je wat zo leuk is aan Hamppy? Als je ze volgt op Instagram dan hoef je geen verzendkosten te betalen voor je bestelling! Ga jij ook de hennep onderbroeken uitproberen?

 

Veel liefs,

Ingrid


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.