De leukste duurzame mode blog van Nederland

Vress Clothing - Customized shirts & hoodies

Gepubliceerd op 11 november 2022 om 15:46

Een leuk, nieuw Nederlands modemerk met duurzame customized kleding. Vress Clothing geeft je de mogelijkheid om zelf je items samen  te stellen met een print, wat het heel persoonlijk en uniek maakt. De comfortabele unisex t-shirts en sweaters zijn gemaakt van biologisch katoen, en de website van dit nieuwe kledingmerk is in oktober 2022 online gegaan. Ontvang nu € 5,- korting met kortingscode: DUURZAAM5

Duurzaam, exclusief en van de beste kwalitiet

Vress is een kledingmerk dat nieuw is en zich focust op duurzame customized streetwear van een hoge kwaliteit. In het hele proces wordt er rekening gehouden met mens en planeet. Een sterk en innovatief kledingmerk waarbij de klant en kwaliteit op één staan. De shirts en hoodies zijn geschikt voor mannen en vrouwen, zijn verkrijgbaar in 5 verschillende kleuren en in de maten XXS t/m XXXL. En je kiest zelf je backprint!

Duurzame kleding blog van Ingrid de haan. Blog over modemerk Vress Clothing. T-shirts kopen van biokatoen. Blog biologische kleding van Vress. Wat is een katoenen shirt? Wat is de beste stof voor T-shirts? Hoe weet je dat een t-shirt katoen is? Hoe maak j

Zo stel je je eigen item samen

Het werkt eenvoudig. Je kiest het t-shirt of de hoodie die je wil hebben, in de juiste maat en kleur. Daarna kies je de print die je graag wilt hebben op de rug van je shirt of trui. Deze backprint kun je kiezen tijdens je bestelling op de website. Zodra je bestelling binnen is bij Vress, dan gaan ze er direct mee aan de slag. Je krijgt jouw customized kledingstuk binnen 3-5 werkdagen thuisgestuurd. Gratis verzending en gratis retour.

 

De shirts en hoodies zijn uniseks, dus geschikt voor iedereen. Met genderneutrale kleding kan je met een gerust hart alle items bij je partner in de kast leggen zonder dat hij/zij het merkt ;)

 

Mocht je twijfelen aan je maat, bekijk dan de handige maattabel op de website.

Alle materialen zijn 100% biologisch katoen en gerecyclede materialen

 De grondstoffen die worden gebruikt zijn geteeld of geproduceerd op een manier die voor zowel mens, dier en milieu niet schadelijk zijn. Er wordt 100% GOTS-gecertificeerd biologisch katoen gebruikt uit India en gerecycled polyester uit China.

De duurzame productie van Vress kleding

Vress is een duurzaam kledingmerk dat de mogelijkheid biedt om zelf de print op je kledingstuk te kiezen, en persoonlijk naar wens te laten bedrukken. Tijdens dit hele proces wordt kwaliteit en duurzaamheid gewaarborgd. De kleding is van hoge kwaliteit en wordt geproduceerd op de meest verantwoorde en ethische manier. Over alles wordt tot in de puntjes nagedacht, met wie ze werken, hoe ze werken en welke materialen er worden gebruikt.


Van het katoenveld naar het eindproduct is een lange reis waarbij er binnen elke stap wordt gestreefd naar het hoogste niveau. Voor de kleding wordt gebruik gemaakt van biologisch katoen. Elke stap binnen dit proces wordt gecontroleerd om hiermee de veiligheid van alle werknemers te garanderen. Vress kleding is eco vriendelijk, dus niet vervuilend voor de leefomgeving van mensen, dieren en planten.

Duurzame kleding blog. Blog over Vress kleding, eene nEderlands modemerk met customized shirts en hoodies. geschreven door Ingrid de Haan. katoenen shirt heren katoenen shirts dames 100% katoen t-shirt katoenen t-shirts heren hema dunne katoenen t-shirts

Biologisch katoen met GOTS label

Het katoen dat gebruikt wordt door Vress is biologisch katoen en GOTS gecertificeerd. De Global Organic Textile Standard (GOTS) certificeert vezels alleen als biologisch wanneer aan strenge milieu eisen en sociale criteria voldaan is. Het verbouwen van biologisch katoen zorgt voor een betere kwaliteit van de grond. Dit levert  de boeren een betere oogst en een hoger inkomen op. Voor fair trade gecertificeerd katoen ontvangen ze een gegarandeerde prijs. Voor de boeren is biologisch katoen uiteraard ook gezonder want zij hoeven niet met gevaarlijke chemicaliën te werken. Het GOTS keurmerk bevat ook sociale criteria en zorgt voor betere arbeidsomstandigheden. Fabrieken die de vezels spinnen en de kleding maken moeten leefbare lonen betalen en er is 'zero tolerance' voor kinderarbeid.

Duurzame kleding blog. Biologisch katoen en organic cotton met GOTS label. Kledingkeurmerk voor biokatoen. Blog geschreven door Ingrid de haan. Biologisch katoen kleding voor mannen en vruwen. unisex kleding.  bio kleding dames biologische kleding kind bi

Je krijgt een goed gevoel als je weet dat je kleding vanaf het begin tot het einde ethisch gemaakt is. Kledingstukken van biokatoen zijn van hogere kwaliteit en zacht op de huid, dankzij nul agressieve chemicaliën. Ze zijn ook iets dikker dan deze van conventionele katoen waarbij de vezels verzwakt worden door de chemicaliën die bij de productie gebruikt worden, waardoor kleding van biokatoen langer meegaat.

Biologisch katoen kleding

Kleding van biologisch katoen heeft vele voordelen ten opzichte van 'gewoon' katoen. Niet alleen voor het eindproduct, het biologisch katoenen shirt, maar ook voor de natuur. Bij de productie van katoen is het gebruik van pesticiden en de grote hoeveelheden benodigd water een groot probleem. Katoen is een dorstig gewas. Daardoor ontstaat er voor de mensen beperkte beschikbaarheid van goed drinkwater. Ook treedt er verdroging, verzilting en erosie op in de omgeving. Twintig procent van het wereldwijde gebruik van pesticiden komt voor rekening van de katoenteelt. Deze chemicaliën komen allemaal in de rivieren terecht en vergiftigen de leefomgeving voor mensen en dieren. Al die nare stoffen die standaard gebruikt worden, worden NIET gebruikt bij biologische katoen teelt en verwerking. Het kan dus echt anders en beter. Organisch katoen bevat geen resten van chemische producten, die mogelijk allergieën uitlokken, giftig of zelfs kankerverwekkend zijn.

Biologisch katoen. Duurzame kleding blog van Ingrid de Haan. Vress shirts en hoodies. Nederlands modemerk Vress. Oragnic cotton met GOTS label.Wat is het verschil tussen katoen en biologisch katoen? Wat betekent biologisch katoen? Waarom is biologisch kat

Wat is het verschil tussen katoen en biologisch katoen?

Voor kleding van biokatoen worden verschillende benamingen als biologisch katoen, eco-katoen of organic cotton gebruikt. Maar wat zijn de verschillen tussen kleding van bio katoen en conventionele katoen? Katoen is het meest vervuilende landbouwproduct op aarde. Het land, de katoenboer en de dieren die op het land leven, leiden daardoor grote schade. Het grootste verschil tussen de biologische en gangbare katoenteelt is het gebruik van natuurlijke in plaats van chemische bestrijdingsmiddelen.

 

Biologisch katoenzaad wordt niet behandeld met genetisch gemodificeerde bestrijdingsmiddelen en chemicaliën. Dit betekent dat de zaden vanaf het begin op een natuurlijke wijze kunnen groeien. Biologisch katoen wordt bovendien niet toegepast als monocultuur, maar de boeren planten regelmatig andere gewasvariëteiten (gewasrotatie) om zo de bodemstructuur te verbeteren en ongedierte en onkruid te bestrijden.

 

Biologisch katoen wordt verbouwd zonder kunstmest. Mest wordt gebruikt om de planten te laten groeien zoals de natuur het bedoeld heeft. Mest helpt ook de kwaliteit van de bodem te verrijken. Kunstmest is een stuk goedkoper en werkt sneller dan organische mest, waardoor dit vaker gebruikt wordt. Echter is namaak mest (kunstmest) van nature zout, en te veel zout in de bodem vermindert de kwaliteit van de grond. Biologische katoen teelt is vrij van kunstmest en beter voor de natuur. Biologisch katoen wordt verbouwd zonder gebruik te maken van insecticiden. De plant wordt op een natuurlijke manier beschermd tegen insecten, bijvoorbeeld door vinders en insecten uit te zetten. Zodoende is biologisch katoen vrij van chemische bestrijdingsmiddelen.

 

Voor het verbouwen van biokatoen is minder water nodig. Er wordt drip irrigatie toegepast en bodembedekkers zorgen ervoor dat minder water verdampt. Voor een kilo 'gewoon' katoen is ongeveer 10.000 liter water nodig. Dat betekent dat voor een t-shirt 2500 liter water nodig is. Dat zijn hoeveelheden waar je toch wel even van staat te kijken. Het water voor alle velden vol katoen komt uit rivieren, meren en waterreservoirs, die langzaam opdrogen door de katoenteelt. 

 

Conventionele katoen wordt vaak machinaal geoogst. Om dit mogelijk te maken worden de bladeren met een chemisch ontbladeringsmiddel verwijderd. Een ontbladeringsmiddel wordt in de katoenindustrie gebruikt om het oogsten te vergemakkelijken. Bij biologisch katoen gebeurt dit niet. Biokatoen wordt geplukt met de hand waardoor er geen ontbladeringsmiddel nodig is. Dit levert ook veel werkgelegenheid op.

 

Organic cotton bevat dus geen van de gebruikelijke chemische en giftige middelen, waardoor het een eco vriendelijk product is. Beter voor de natuur, de mensen die er mee werken, en uiteindelijk ook beter voor de consument. Biologische kleding voelt een stuk zachter aan, het verschil is best opvallend. Een win-win situatie dus.

Groene sweater van Vress. Biologisch katoen en RPET. Duurzame kledingblog van Ingrid de Haan. Vress kleding van biokatoen. Organic cotton. Gots label. Wat betekent biologisch katoen? Wat is het verschil tussen katoen en biologisch katoen? Waarom is biolog

De voordelen van katoen

Katoen is een natuurlijk product en komt van de katoenplant. Het zaadpluis van de plant zijn de katoenvezels. Deze vezels worden tot draden gesponnen en worden gebruikt om zacht, luchtdoorlatend textiel van te maken. Katoen heeft veel verschillende eigenschappen waardoor het een populaire stof is voor ontwerpers. Katoen is een stof die makkelijk te verven is, stevig is niet snel slijt. Katoen voelt natuurlijk aan op je lichaam, doordat het vocht absorberend en luchtdoorlatend is. Katoen kan veel vocht (zweet)  opnemen en is gemakkelijk te wassen.

Gerecycled polyester (RPET)

Gerecyclede polyester is gemaakt van gerecyclede plastic (PET) flessen en verpakkingen. Deze worden verwerkt tot nieuwe polyester garen en polyester stoffen (RPET). Op die manier wordt wat er gedaan aan de plastic afvalbelt. Upcycling is een vorm van recycling waarbij het product na verwerking dezelfde of zelfs een betere kwaliteit heeft. Kleding gemaakt van gerecycled polyester kreukt niet en de kleur blijft lang mooi. Ook is het vormvast en slijt het niet snel. 

SHIRT BLACK

€39,95


Maat: XXS, XS, S, M, L, XL, XXL, XXXL 

Materiaal: 85% biologisch katoen, 15% gerecycled polyester

HOODIE DESERT DUST

€79,95


Maat: XXS, XS, S, M, L, XL, XXL, XXXL
Materiaal: 85% biologisch katoen, 15% gerecycled polyester

Biologisch katoen wassen

Katoen is heel makkelijk in onderhoud, maar door hoge temperaturen kan het gaan krimpen. Er wordt zodoende aangeraden om je Vress kleding niet warmer dan 40 graden te wassen, 30 graden is nog beter (voor je portemonnee maar ook voor je kleding). Daarnaast raden ze het af om de kleding in de droger te doen. Zo houd je de kleding in de beste staat. Katoen kan gaan kreukelen, maar kan gelukkig gemakkelijk gestreken worden. 

Kortingscode Vress shirts en hoodies 

In samenwerking met Vresse Clothing mogen we jou een mooie korting geven op je aankoop! Gebruik kortingscode DUURZAAM5 voor €5,- korting op de bestelling. Deze code kun je meerdere keren gebruiken.

Volg Vress Clothing

Je kunt Vress Cloting volgen op Instagram en Facebook  en op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes.

 

Heb jij het verschil al een gevoeld tussen 'gewoon' katoen en biologisch katoen? Biokatoen voelt zoveel zachter aan! Sinds ik dit weet let ik altijd extra goed op en koop ik alleen nog maar biokatoen. Vress heeft shirts en sweaters, de basis kledingstukken die in geen enkele kledingkast kunnen ontbreken, als je het mij vraagt. Vooral Desert Dust vind ik een mooie kleur.  Voor welke kleur en print zou jij gaan? 

 

Veel liefs,

Ingrid

Mooie sweaters van biokatoen. Vress clothing maakt customized kleding van biolohisch katoen. Duurzame kleding blog. Wat is het verschil tussen katoen en biologisch katoen? Wat betekent biologisch katoen? Waarom is biologisch katoen beter? Is bio katoen go
Vress clothing. Vress kleding. Biologisch katoen. Duurzame kleding blog van Ingrid de Haan. shirts en truien van iokatoen. bio kleding dames. biologische kleding. kind biologische kleding. heren biologisch katoen kopen biologisch katoen dekbedovertrek bio

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.