De leukste duurzame mode blog van Nederland

BY ADD.U - kleding met een warm hart voor mens en natuur

Gepubliceerd op 27 januari 2023 om 09:12

Op zoek naar duurzame basics die levenslang meegaan? Dan zit je goed bij ADD.U! De tijdloze eco kleding is eerlijk gemaakt, van hoge kwaliteit en voor mannen & vrouwen. ADD.U staat voor Attractive Dutch Design for U, en is het merk van Hedwig Pijpker. Het puntje tussen ADD en U is een fotolens, omdat Hedwig zoveel mogelijk de foto's zelf maak. Het is haar personal brand, waarbij ze de designs zelf ontwerpt en zelf fotografeert.

 

Hedwig heeft een studie Communicatie Multimedia & Design gedaan en heeft nu een kledingmerk opgezet dat 100% duurzaam is. Er wordt nauw samengewerkt met de leveranciers om alleen de beste grondstoffen in te kopen, die zo geteeld en gemaakt worden dat ze mensen, dieren en het milieu niet schaden. En het mooie is dat alle kleding unisex, diervriendelijk en vegan proof is. 

 

Koop je eerste BY ADD.U item nu met korting: als lezer van deze blog krijg je een mooie kortingscode voor maar liefst 20% korting! (zie hieronder)

Choose the change. Je bent wat je draagt.

BY ADD.U

BY ADD.U investeert in kleding waar geen uitbuiting, kinderarbeid en gedwongen arbeid aan te pas is gekomen, zodat mannen en vrouwen er goed uit zien in kleding dat gemaakt is met respect voor mens en milieu. En dit alles voor een betaalbare prijs. Milieubewuste kleding die onder eerlijke werkomstandigheden is gemaakt, en waarbij kwaliteit hoog in het vaandel staat. Natuurlijke materialen, niet gebonden aan mode modetrends en met een persoonlijke twist.

 

Om ervoor te zorgen dat de kleding zo duurzaam mogelijk verzonden wordt, maken ze gebruik van composteerbare verzendzakken en verzendtassen van kraftpapier. Composteerbare verzendzakken zijn biologisch afbreekbaar en daardoor veel minder belastend voor het milieu. Kraftpapier is biologisch afbreekbaar en recyclebaar. Het is ook nog eens veel sterker dan normaal papier. Bij elke bestelling zit ook een handgeschreven bedankkaartje. Deze is gemaakt van gerecycled papier.


ADD.U draagt bij om onze planeet te verbeteren doordat ze geen gebruik maken van chemische stoffen, zoals bijvoorbeeld biologisch katoen. Alle kleding van BY ADD.U bestaat uit puur biologisch GOTS katoen. 

Biologisch katoen - GOTS katoen

Katoen is de meest gebruikte stof in de mode industrie, maar heel duurzaam is het niet. Voor bijvoorbeeld één katoenen T-shirt is al 2700 liter water nodig. Daarvan kun je ongeveer 38 (!) keer douchen, of één persoon kan hier 2,5 jaar lang water van drinken. Het is een enorme hoeveelheid water. Ook wordt katoen in de meeste gevallen niet eerlijk geproduceerd. Gelukkig zijn er keurmerken zoals GOTS (Global Organic Textile Standard) die jou ervan verzekeren dat het katoenen kledingstuk dat je draagt, met aandacht voor mens en milieu geproduceerd is. Een van de belangrijkste kenmerken van GOTS gecertificeerd katoen is het verbod op het gebruik van standaard chemicaliën die ziekteverwekkend kunnen zijn. Bij het produceren van ‘normaal’ katoen worden de planten bespoten met pesticiden en insecticiden. De katoenbollen worden voorzien van een chemische natbehandeling om het waslaagje te verwijderen en vervolgens wordt de katoen geverfd met nog meer chemische stoffen. Bij biologisch katoen zijn deze chemische stoffen allemaal verboden. 

 

GOTS stelt bovendien strenge beperkingen op het dumpen van afvalwater. Dit moet namelijk eerst gezuiverd worden. Het afvalwater is enorm vervuild door chemicaliën en pesticiden die gebruikt worden bij het kweken en verven van de katoen. En weet jij waar dat afvalwater blijft? Precies, in de rivieren en de oceaan. Bij het maken van een T-shirt van biologisch katoen wordt er geen water verspild. Doordat er geen chemische stoffen betrokken zijn bij de productie, is het water wat gebruikt wordt niet vervuild. Dit kan dus keer op keer hergebruikt worden en het kan veilig terug de natuur in. Biologisch katoen is door alle maatregelen die ze stellen omtrent giftige stoffen veel beter voor het milieu en ook voor je huid. De kleding van BY ADD.U draagt het GOTS keurmerk, al het katoen is 100% biologisch en veilig.

What is meant by sustainable clothing? What is the most environmentally friendly clothing? Is sustainable fashion really sustainable? What are the benefits of sustainable clothing?  sustainable clothing europe sustainable clothing brands netherlands susta

Hedwig Pijpker, founder & owner van eco modemerk BY ADD.U

Het ontstaan van BY ADD.U

Eigenaresse Hedwig: "Ik ben zeer ondernemend en ik vind het belangrijk om bij te dragen aan een betere wereld. Daarnaast zijn mijn vrienden en familie enorm belangrijk voor mij. Ik houd van gezelligheid en reuring om me heen, en ik sta altijd open voor iets leuks en doe wat mij gelukkig maakt.  Ook heb ik een passie voor fotografie, ik maak de foto’s voor BY ADD.U daarom ook zelf.

 

Vanuit mijn studie volgde ik een minor ‘ondernemen’. Ik wilde een ondernemingsplan schrijven, omdat ik al snel doorhad dat ondernemen mijn passie was en ik die kant op wilde. Ik wilde onderzoeken hoe je dingen mooier kan maken, zonder dat het te veel impact heeft op het milieu. Voordat ik ging schrijven, wist ik dat ik een slow fashion label wilde opzetten: een label waar geen chemische grondstoffen en geen kinderarbeid aan bod komt. In 2017 vloog ik naar Quito, Ecuador, in het kader van mijn fotografieproject. Ik kwam in the middle of nowhere terecht. Via een instantie sliep ik in een hostel in een sloppenwijk. Ik wilde het echte leven van Quito meemaken. Ik, als blonde Europeaan, voelde me niet altijd even veilig, maar wilde per se ervaren hoe de Ecuadorianen leven. Ik meldde me aan bij een stichting om kansarme kinderen te helpen met lezen, taal en andere schoolse activiteiten. Zodat zij naar een basisschool konden gaan en niet in het werkveld (van hun ouders) terecht zouden komen. Ik mocht ook mee naar huisbezoeken. De situaties waren schrijnend, arm en heftig. Soms moesten we kinderen van 3-4 jaar uit de werkplekken van hun ouders wegtrekken. Dat raakte mij erg.

Duurzame kleding blog. duurzame kledingmerken voor mannen en vrouwen Wat is duurzame kleding? Duurzame kleding is kleding die wordt gemaakt met behoud en aandacht voor de planeet, dier en mens. Welke kleding winkels zijn duurzaam? Wat zijn de meest duurza

Het verblijf in Quito heeft mij de ogen geopend. Ik zag met mijn eigen ogen het echte leven daar en de vreselijke omstandigheden, zoals uitbuiting van de werknemers en kinderarbeid. De duistere kant van Quito heb ik vanuit alle hoeken gezien. Door het zien van deze duistere kant werd mijn bedrijfsplan bevestigd: ik moet én wil hier iets mee doen. Ik wilde een fashion label zonder kinderarbeid en zonder rommel, wat een keurmerk draagt en waar de fabrieken gecontroleerd worden. ADD.U staat voor Attractive Dutch Design for U. Dit is op diverse manieren te interpreteren, zoals dat mensen zich aangetrokken voelen om slow fashion te dragen en bij een community te willen horen. Of letterlijk de kleding die men aantrekt.

Ik ontwerp tijdloze kleding die lang meegaat en lang mooi blijft. Een basic design voor hem en haar. Met tijdloze kleding kun je altijd een eigen stijl creëren. De materialen kies ik met liefde en aandacht uit, waarbij slow fashion voorop staat. Het kledingstuk moet niet alleen goed aanvoelen, maar ook op een eerlijke manier geproduceerd zijn. Ik heb ervoor gekozen om vanaf dag één om duurzaam te werken alleen 100% biologisch katoen gebruiken, omdat voor ons het gebruik van conventioneel katoen kan nooit ethisch verantwoord worden. ADD.U kiest alleen katoen van de hoogste kwaliteit en heeft altijd een GOTS- keurmerk ."

Duurzame kleding blog, BY ADD.U en organic cotton. biologisch katoen kopen. biologisch katoen stof. biologisch katoen kleding. biologisch katoen garen. Wat is het verschil tussen katoen en biologisch katoen? Is biologisch katoen beter? Wat houdt biologisc

Bij de productie van biologisch katoen wordt gebruik gemaakt van technieken en materialen die een lage impact hebben op het milieu.

Duurzame materialen

BY ADD.U maakt uitsluitend gebruik van duurzame en milieuvriendelijke materialen, zoals GOTS-gecertificeerd biokatoen uit India, gerecycled polyester uit China en andere duurzame materialen zoals Tencel.

 

Biologisch katoen is katoen wat komt van zaden die niet genetisch gemodificeerd zijn en die geteeld is zonder het gebruik van chemicaliën. Beter voor het milieu en voor jezelf. Biologisch katoen voelt veel beter op je huid. Het is opvallend zachter en sterker dan conventioneel katoen waardoor het langer meegaat.

 

Gerecycled polyester is gemaakt van gerecyclede plastic flessen en verpakkingen. Door hier gebruik van te maken hoeft er geen nieuw polyester gemaakt te worden. Daarmee besparen we grondstoffen en verkleinen we de impact op het milieu. Kleding gemaakt van gerecycled polyester is erg sterk maar voelt zacht aan.

 

Tencel is een stof die wordt gemaakt van hout. In de meeste gevallen wordt het gemaakt van de Eucalyptusboom. Deze boom heeft een veel duurzamer leven dan andere bomen. Ze hebben veel minder meststoffen en pesticiden nodig om te groeien en ze gebruiken ook nog eens 80% minder water dan bijvoorbeeld katoen. Kleding gemaakt van Tencel is supersterk maar voelt heel zacht aan. Het is water absorberend en droogt ook nog eens snel.

Fair made

Om een artwork te printen op een kledingstuk heb je inkt nodig. Hiervoor gebruikt BY ADD.U veilige inkt op waterbasis. In de meeste (fast) fashion wordt inkt met giftige chemicaliën gebruikt. Dit is goedkoper en makkelijker in gebruik, maar goed voor het milieu is het natuurlijk niet. De inkt op waterbasis is veilig, want het bevat geen chemische stoffen en is niet giftig. De kleding waarin inkt op waterbasis is gebruikt voelt ook veel fijner om te dragen. De bedrukking is erg zacht aan en voelt lichter aan.

 

De kleding van ADD.U wordt eerlijk gemaakt in Bangladesh en vervolgens in België afgewerkt. Om de veiligheid van al hun werkers te waarborgen werken ze nauw samen met de Fairwear en ondersteunen ze de maatschappelijk verantwoorde aanpak van de partners. Ze hebben ook mechanismen opgezet voor menswaardige arbeidsomstandigheden, zoals een interne gedragscode, maandelijkse verslagen en dagelijkse bezoeken aan de partnerfabrieken.

Unisex T-shirts, sweaters en hoodies

Dames sweaters

Vanaf €59,95

Dames T-shirts

Vanaf €29,95

Heren sweaters en hoodies

Vanaf €59,95

Gebruik onze unieke kortingscode shop20% en krijg 20% korting op je bestelling!

De keurmerken van BY ADD.U  

Elk item van BY ADD.U is behandeld met respect voor mens en milieu. Het is daarom belangrijk dat er gewerkt wordt met gerecyclede materialen, gecertificeerd katoen en een eerlijk arbeidsproces. De toekomst richt zich steeds meer op duurzaamheid oftewel slow fashion, en bij voorkeur ook vegan kleding. Hieronder de keurmerken waar de items van BY ADD.U uit bestaan:

GOTS COTTON De Global Organic Textile Standard (GOTS) is de belangrijkste wereldwijde norm voor de productie van biologische vezels. Gebaseerd op zowel ecologische als maatschappelijke criteria is het de strengste certificering voor biologisch katoen. Het

GOTS COTTON

De Global Organic Textile Standard (GOTS) is de belangrijkste wereldwijde norm voor de productie van biologische vezels. Gebaseerd op zowel ecologische als maatschappelijke criteria is het de strengste certificering voor biologisch katoen. Het garandeert dat katoen biologisch wordt geteeld zonder het gebruik van genetisch gemodificeerde zaden of gevaarlijke chemicaliën. Het zorgt ook voor traceerbaarheid vanaf de oogst van de grondstof tot aan de eindgebruiker, met inbegrip van transactiecertificaten in elk stadium van de productie.

FAIR WEAR FOUNDATION De Fair Wear Foundation is een onafhankelijke organisatie die samenwerkt met bedrijven en fabrieken om de arbeidsomstandigheden van kledingmedewerkers te verbeteren. De Fair Wear Foundation bevordert eerlijke arbeidsomstandigheden wer

FAIR WEAR FOUNDATION

De Fair Wear Foundation is een onafhankelijke organisatie die samenwerkt met bedrijven en fabrieken om de arbeidsomstandigheden van kledingmedewerkers te verbeteren. De Fair Wear Foundation bevordert eerlijke arbeidsomstandigheden wereldwijd. Deze organisatie controleert ten alle tijden de uitvoering en naleving in fabrieken. De handhaving van de Fair Wear Foundation kent diverse normen waar kledingfabrieken zich aan moeten houden:
-Geen kinderarbeid Geen dwangarbeid en veilige en gezonde arbeidsomstandigheden.
-Wettelijke arbeidsovereenkomst Betaling van een leefbaar loon Vrijheid van vakvereniging en recht op collectief handelen.
-Geen discriminatie van werknemers en geen excessieve werktijden.

PETA-Approved vegan Alle kleding van BY ADD.U is 100% vegan. Dit houdt in dat er tijdens het productieproces geen dier aan te pas is gekomen. Er zitten dus geen dierlijke producten in de kleding verwerkt. PETA (People for the Ethical Treatment of Animals)

PETA-Approved vegan

Alle kleding van BY ADD.U is 100% vegan. Dit houdt in dat er tijdens het productieproces geen dier aan te pas is gekomen. Er zitten dus geen dierlijke producten in de kleding verwerkt. PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) is de grootste dierenrechtenorganisatie ter wereld. 

Organic blended Biologische T-shirts en sweatshirts zijn gecertificeerd door ECOCERT Greenlife, Organic Content Standard. Zij leveren een onafhankelijke certificering van stoffen die gemaakt zijn van biologische geteelde materialen. Het doel van deze norm

Organic blended

Biologische T-shirts en sweatshirts zijn gecertificeerd door ECOCERT Greenlife, Organic Content Standard. Zij leveren een onafhankelijke certificering van stoffen die gemaakt zijn van biologische geteelde materialen. Het doel van deze norm is de traceerbaarheid van de grondstoffen in alle productiefasen te waarborgen. Het garandeert dat het organisch katoen zuiver is.

Global recycling standard  De Global Recycled Standard (GRS) is 's werelds toonaangevende norm voor gerecycleerd textiel. De norm geldt voor de volledige toeleveringsketen en heeft betrekking op traceerbaarheid, milieubeginselen, maatschappelijke vereiste

Global recycling standard

De Global Recycled Standard (GRS) is 's werelds toonaangevende norm voor gerecycleerd textiel. De norm geldt voor de volledige toeleveringsketen en heeft betrekking op traceerbaarheid, milieubeginselen, maatschappelijke vereisten, chemisch gehalte en etikettering. Al het gerecyclede materiaal dat we gebruiken is GRS-gecertificeerd.

Een lagere CO2 uitstoot

Het verkleinen van je ecologische voetafdruk is zeer belangrijk, zeker voor ons. In elke stap van het productieproces probeert BY ADDU.U daarom hun CO2 uitstoot zo laag mogelijk te houden. Ze werken samen met fabrieken waar duurzaamheid voorop staat en dit controleren zij ook regelmatig. Op dit moment zijn zij bezig om in 2030 klimaat positief te zijn, wat betekent dat er broeikasgasemissies worden gecompenseerd dan dat er wordt uitgestoot. Zelf maken wij, waar mogelijk, steeds meer gebruikt van fietskoeriers om geen extra CO2 uit te stoten.

100% vegan, gemaakt met duurzame stoffen, uniseks kleding, 100% organic cotton, biologisch katoen, hoge kwaliteit textiel verf, geen kinderarbeid, t-shirts van tencel, dames kleding van biokatoen. duurzaam kledingmerk. nederlandse kleding. duurzame kledin

We care about honesty. The future will thank you♡

Zoals je ziet is Nederland een mooi duurzaam kledingmerk rijker. BY ADD.U heeft speciaal voor de lezers van deze blog een mooie aanbieding, namelijk 20% korting op je bestelling met kortingscode shop20% Zo kun je BY ADD.U zelf uitproberen voor een zacht prijsje. 

Volg BY ADD.U op Instagram en support ze met een follow & like.

 

Veel liefs,

Ingrid


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.