De leukste duurzame mode blog van Nederland

Vinokilo vintage kleding event komt naar Alkmaar

Gepubliceerd op 10 maart 2023 om 10:21

Hello vintage lovers! Goed nieuws! De leuke vintage pop-up store Vinokilo komt dit weekend (11 en 12 maart) naar Alkmaar. Wil jij ook betaalbare vintage shoppen? Pak dan nu jouw kans en bezoek de mooie stad Alkmaar voor dit evenement. Je kunt het zelfs combineren met een bezoekje aan een van de andere leuke vintage en winkels, en een heerlijke lunch in het gezellige centrum van de stad.

Als je ervan houdt om je te kleden in retrostijlen uit de jaren 60, 70, 80 of 90, of als je gewoon gek bent op (duurzaam) winkelen en de beste vintage kledingwinkels hebt bezocht, dan moet je ook eens kijken bij Vinokilo. Vinokilo is een vintage kilo pop-up store en komt dit weekend naar Alkmaar, Noord Holland. Kom kijken naar de modestukken van hoge kwaliteit en van populaire merken uit de jaren 60 tot 90.

Duurzame kleding blog over vintage kleding in Alkmaar. Vinokilo in Alkmaar. Wat is de betekenis van vintage? Welke jaren is vintage? Wat is het verschil tussen vintage en tweedehands? Hoe weet je of iets vintage is?

Vintage is a style

Vinokilo - Vintage Kilo Pop Up Store

Wat kun je verwachten bij Vinokilo Pop Up in Nederland? Dit pop-up store-evenement is een van de vele evenementen die Vinokilo organiseert in steden in Nederland, Duitsland en Scandinavië, en biedt een enorme collectie vintage kledingstukken in alle stijlen en maten, waaronder rokken, overhemden, jurken, jassen, sweatshirts en zelfs accessoires zoals riemen en tassen. De meeste kleding is voorzien van bekende merknamen.

Betaalbare vintage kleding

Ondanks de aanwezigheid van topmerken is de kleding bij Vinokilo opvallend betaalbaar. Zoals de naam al doet vermoeden, worden bij het pop-up event alle prijzen bepaald op basis van gewicht. Wat een handige manier is om minder uit te geven en toch duurzaam te zijn. Bovendien is elk item uniek (sommige zijn zelfs met de hand gemaakt), en het is zeer waarschijnlijk dat je ze nergens anders voor de tweede keer zult vinden. Dus je hoeft je geen zorgen te maken dat je per ongeluk matcht met je vrienden ;)

Duurzame kleding blog vintage beurs nederland. Alkmaar vintage beurs vinokilo. Vinokilo shop. Vinokilo vintage sale. vinokilo kleding. violiko shop online.
Duurzame kleding blog vintage vinokilo beurs alkmaar.  vinokilo Amsterdam, Nederland. vinokilo review. wat is vinokilo. vinokilo breda. vinokilo amersfoort. vinokilo delft. vinokilo eindhoven. vinokilo groningen

VinoKilo is opgericht om mensen van alle inkomstenniveaus de mogelijkheid te geven om tweedehands kleding van uitmuntende kwaliteit te kopen

Waar en hoe laat?

De Baan, Koning Willem Alexander-laan 4, 1815 LV Alkmaar

 

 

  • zaterdag 11 maart 2023 | 12:00 - 20:00
  • zondag 12 maart 2023 | 10:00 - 18:00

 

Een ticket reserveer je hier. Wees er snel bij, want de gratis tickets zijn beperkt.

 

Vinokilo online winkel

Als je het Vinokilo Pop-Up-evenement niet persoonlijk kunt bijwonen, kun je altijd bladeren door de vele items die beschikbaar zijn op hun website. De kleding is 365 dagen per jaar online beschikbaar en je kunt de filterfunctie gebruiken om de items naar behoefte te sorteren. Dat betekent dat online kringloopwinkelen gemakkelijker en handiger dan ooit.

Duurzame kleding blog vinokilo alkmaar. Voor vintage kleding moet je dit weekend naar alkmaar.  vintage mode en vintage accessoires voor dames en heren. Met vintage worden meubels, kledingstukken en andere items bedoeld die gemaakt zijn tussen 1920 en 198

VinoKilo is een internationaal bedrijf dat vintagekleding verkoopt in steden als Barcelona, Berlijn, Parijs en nu ook Alkmaar

Het verschil tussen vintage en tweedehands kleding

Vintage of tweedehands, het is het hetzelfde en toch weer niet. Hoe zit het nu precies? 'Vintage' klinkt luxer dan 'tweedehands' , en dat is het in zeker zin ook. Tweedehands kleding kan versleten en afgedragen zijn, alle kleding kan tweedehands zijn, ook nieuwe kleding die nog nooit gedragen is. Zodra het van eigenaar wisselt is het tweedehands. Vintage gaat meestal om designerkleding of met de hand gemaakte kledingstukken die typisch zijn voor een bepaalde tijdgeest en die een zekere stilistische waarde hebben. Vintage is van goede kwaliteit en afkomstig uit de periode van 1920 tot en met 1980, en is minimaal 30-40 jaar oud. De kwaliteit van de spullen moet nog redelijk goed zijn en kenmerkend voor die tijdsperiode. Slow fashion kan zodoende nooit vintage worden. 

Vintage shop tips in Alkmaar

Maak je er een leuke gezellige dag van, dan kun je ook nog gaan kijken bij één van de deze leuke vintage winkels in Alkmaar. Zo zit bijvoorbeeld op de Payglop 15 een ReShare Store, een tweedehands en vintage kledingwinkel van het Leger des Heils.

 

En je moet eigenlijk ook echt even gaan kijken op Luttik Oudorp 114 want hier zit de bijzonder mooie winkel van Vintage Nō 5. Hier worden uitsluitend vintage designerkleding en accessoires verkocht. Fast fashion kom je hier absoluut niet tegen. Zoek je iets bijzonders voor bijvoorbeeld een (trouw)feest dan shop je hier je complete vintage outfit in één keer bij elkaar. Zie ook de Vintage No 5 shop online. 

Duurzame kleding blog vintage kleding. En je moet eigenelijk ook echt even gaan kijken op Luttik Oudorp 114 want hier zit de bijzonder mooie winkel van Vintage Nō 5. Hier worden uitsluitend vintage designerkleding en accessoires verkocht.

Bijzonder lunchen in Alkmaar doe je hier:

Als lunch tip deel ik graag mijn persoonlijke favoriete restaurants waar ik altijd graag kom: Sencha zit op de Koorstraat 19 en is een lunchstore en woonwinkel waar je een tweede huiskamergevoel van krijgt. De huisgemaakte taartjes zijn hier altijd een enorme hit! De keuze is zo groot, er is zelfs genoeg voor mensen met een voedselallergie. Een aanrader!

 

Mijn tweede favoriete restaurant in Alkmaar is Soepp, aan de Hekelstraat 31. Soepp is een biologisch restaurant en vintage woonwinkel, vintage kleding en B&B in één. Je kunt hier bijzonder lekker eten, en het mooie is: alles op het menu is plantaardig. Soepp is Vintage & Vegan. Zie ook de website van Soepp. 

favoriete restaurant in Alkmaar is Soepp, aan de Hekelstraat 31. Soepp is een biologisch restaurant en vintage woonwinkel, vintage kleding en B&B in één. Je kunt hier bijzonder lekker eten, en het mooie is: alles op het menu is plantaardig. Soepp is Vinta

Voor een weekend duurzaam winkelen in Alkmaar en een dag vol vintage en goede vibes kun je nu voor Vinokilo gratis tickets reserveren. Voor aankomend weekend 11-12 maart 2023. De andere vintage winkeltips en lunches zijn natuurlijk het hele jaar door te bezoeken. Wat zijn jouw favoriete winkels in Alkmaar?

 

Ik wens je een hele leuke dag toe in het mooie Alkmaar!

 

Veel liefs,

Ingrid

Vintage webshop tip: Lina Hamer verkoopt vintage kleding en zelfontworpen, duurzame kleding in haar online kledingwinkel Moonshine Vintage.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.