De leukste duurzame mode blog van Nederland

Stephastique - Funky & custom made kleding

Gepubliceerd op 26 mei 2023 om 17:52

Stephanie van Stephastique gelooft dat er iets unieks en moois aan elk persoon is. In 2019 is ze haar kledinglabel begonnen, een merk dat unieke en funky kleding maakt voor mannen en vrouwen. Haar werk kun je het beste omschrijven als kleurrijk en alternatief. Alle kleding is met de hand gemaakt. Stephanie maakt de items zelf in haar studio. Veel kleding is made-to-order, dus pas als een item besteld is gaat Stephanie aan de slag. Zo worden onnodige overschotten voorkomen. Je vindt Stephastique regelmatig op de catwalk en zelfs op tv!

Stephastique’s nieuwe collectie tijdens de Diversity Fashion Week.

Stephanie over haar collectie herfst 2022 'Leftover Lover': "Liefdevol een bestemming geven aan overgebleven en afgedankte materialen. Tijdens Diversity Fashion Week werd de nieuwe collectie van Stephastique gepresenteerd. De collectie is geïnspireerd op mijn liefde voor restjes. Ik heb restjes garen, stofresten, tweedehands denim, dekens en gordijnen gebruikt om de collectie te maken. Het resultaat is een leuke en gedurfde western ontmoet Boheemse stijl die manieren onderzoekt om liefdevol een doel te geven aan overgebleven en afgedankte materialen."

Collections by Stephastique

Made to inspire people to take positive action and change the fashion system.

Stephastique is toegewijd aan het ondernemen van positieve actie in de mode-industrie. Ze gebruikt alleen duurzame materialen, zoals upcycled tweedehands kleding of GOTS-gecertificeerde stof.  De verzendmaterialen zijn gemaakt van gerecycled plastic en de hangtags zijn gemaakt van gerecycled kraftpapier. Upcycling is een vorm van recycling waarbij het product na verwerking dezelfde of zelfs een betere kwaliteit heeft. Een onbruikbaar product wordt verwerkt tot een nieuw product dat meer waarde heeft dan daarvoor, zoals een nieuwe tas van oude denim en restjes stof.

Stephanie - founder of Stephastique

Behind the seam

Stephanie Willems: "Ik ben de oprichter van Stephastique. Alle ontwerpen zijn door mij gemaakt en ontworpen. Mijn werk kenmerkt zich door elegantie, beweging en een vleugje punk. Ik vind het belangrijk om met mijn collecties uitspraken te doen. Ik geloof dat er iets unieks en moois is aan ieder mens.

 

In 2018 heb ik mijn BA behaald aan Academie Artemis. Tijdens mijn studie leerde ik steeds meer over de invloed van de mode-industrie op de planeet en de mensen die in het bedrijf werken. In het begin voelde ik me schuldig, wat had het voor zin om mijn droomcarrière in de mode na te streven terwijl het zo'n hoge prijs voor het milieu met zich meebracht?

 

Dus begon ik in 2019 mijn kledinglabel Stephastique, een merk dat funky handgemaakte en op maat gemaakte kleding produceert.

Elk stuk wordt met liefde gemaakt en ethisch geproduceerd door mij in Nederland. Toegewijd aan het nemen van positieve actie in de mode-industrie. Ik gebruik alleen duurzame kledingstukken, zoals upcycled tweedehands kleding en GOTS gecertificeerde stof. Dagelijks ben ik bezig met het vinden van de meest duurzame oplossingen voor mijn ontwerpen. Ik vier individualiteit en 'uniqueness' met kleurrijke en gedurfde kleding die is geïnspireerd op een eclectische mix van verschillende alternatieve stijlen en tijdsperioden. Ik wil vooral dat je jezelf bent, uniek bent, want er is er maar één van jou."

Stephastique groeit door

Stephanie: "Sinds 2020 studeer ik aan Modevakschool Nationaal om modedocent te worden en studenten te leren hoe ze kleding kunnen maken en ontwerpen. In de toekomst hoop ik het merk Stephastique uit te breiden. Ik wil graag mensen in dienst nemen met een afstand tot de arbeidsmarkt, zoals arbeidsgehandicapten of mensen die door psychische problemen moeilijk aan een baan kunnen komen."

Maatwerk is de oplossing

Heb je een idee voor een kledingstuk of outfit, maar kun je het nergens in de winkel vinden? Of wil je een unieke outfit speciaal voor jou ontworpen? Neem contact met Stephanie, ze helpt je graag verder. Je kunt zelf een patroon bedenken, maar je kunt je patronen ook door haar op maat laten maken. Als zij de patronen tekent komen deze kosten er nog bij. Wil je dat ze ook de inkoop voor je doet? Dat kan! De prijzen staan op de website en zijn incl. btw en excl. stoffen en fournituren. Prijzen variëren afhankelijk van de stijl van het ontwerp.

Custom made - Liese was op zoek naar een jurk voor de bruiloft van haar broer. We kozen voor een pastelgroene stof die mooi zou passen bij het pak van haar partner.

De diversiteit van Stephastique ecofashion

Naast de uitbundige en unieke creaties van de catwalk, zie je in de webshop ook t-shirts, scrunchies en tassen. ben je op zoek naar een unieke jurk, blouse of jas? Kijk dan eens op de website van Stephastique. Een kleine collectie uit het veelzijdige aanbod:

Bit Crazy Bag

SALE van € 25.00 voor € 19.99

Scrunchie

€ 4.99

Cheeky Patchwork Croptop

SALE van € 34.99 voor € 24.95

Apron Dress M/L

€ 149.95

T-Shirt Eat Pussy Not Animals BLACK

€ 19.95

Design Your Own Reversible Bucket Hat

€ 34.99

Stephanie op tv!

Stephanie was te zien in het fashionprogramma Heb ik wat van je aan? Elke aflevering schieten drie jonge modeontwerpers te hulp als bekende Nederlandse dames geen idee hebben wat ze moeten aantrekken. Ze ontwerpen allemaal een outfit en de bekende vrouwen kiezen vervolgens hun favoriet. Olcay Gulsen presenteert het programma en modeontwerper Mart Visser is er als mentor voor de jonge ontwerpers. Stephanie deed mee, en wat denk jij? Heeft ze gewonnen? Klik op de link om de aflevering te zien.

Stephastique. duurzame kleding blog. made to order en custom made clothes. kortingscodes en duurzame kledingmerken van duurzame kleding blog, Ingrid de haan. heb ik wat van je aan. programma op tv. Modeontwerpers. modeshow. tv debuut. Drie modeontwerpers

Stephanie is een getalenteerde, enthousiaste, fleurige en kleurige dame die staat voor wat ze doet. 'Walk your talk'.  Unieke duurzame kleding die je echte nergens anders vindt. Van fantastische, fantasierijke creaties tot een alledaagse tas - uiteraard wel met een funky tintje ;)

 

Je kunt op de website kijken www.stephastique.com en je kunt Stephanie volgen op Instagram en Facebook. Door te volgen, liken en delen support je enorm, en het koste je helemaal niets ;)

 

Welke ontwerpen vind jij het leukst? 

 

Veel liefs,

Ingrid


Reactie plaatsen

Reacties

Stephanie Willems
13 dagen geleden

Wat een toffe blog heb je geschreven! Dankjewel 😘