De leukste duurzame mode blog van Nederland

Duurzame zwemkleding, bestaat dat wel?

Gepubliceerd op 24 juni 2022 om 10:58

Een nieuwe bikini voor de zomer, of een prachtig badpak voor je aankomende vakantie: je wilt je goed voelen, en mooi voelen natuurlijk. We willen graag de juiste 'groene' zwemkleding, maar waar vind je die? En wat is duurzame zwemkleding eigenlijk?

Nieuwe bikini. duurzame zwemkleding, econyl, gerecycled, bikini, badpak, jungl bikini econyl lilja the label jungle swimwear aya label review the label swimwear clō stories jungle amsterdam

Een duurzame bikini?

Zwemkleding wordt gemaakt van synthetische stoffen zoals nylon en polyester, en die zijn weer gemaakt van aardolie. Dat is niet bepaald een milieuvriendelijk proces. Bovendien zijn synthetische stoffen niet biologisch afbreekbaar (het is een  kunststof, net zoals plastic) dus je blijft er voor altijd mee zitten, het vergaat nooit meer. Er is maar 1 probleem... zwemkleding kan alleen van synthetische stoffen gemaakt worden. Wanneer en stof nat wordt moet het wel vormvast en sterk blijven, en dat kan alleen met synthetische stoffen. Een katoenen bikini verlies je als je gaat zwemmen in de zee, en dat is natuurlijk niet de bedoeling ;) De duurzame oplossing is recyclen! 

Fashion uit afval

De luxe stof Econyl ECONYL® is gemaakt van oude visnetten (nylon), zo draagt jouw nieuwe ECONYL® bikini bij aan het opruimen van de oceaan en het redden van de zeedierden die er anders in verstrikt raken. Een win win situatie. Ook lege waterflessen worden  gerecycled tot stoffen (RPET) waar weer nieuwe (zwem) kleding van gemaakt kan worden. RPET is gerecycled polyester, van oude waterfles tot nieuw badpak. Maar ook sportkleding en andere modeitems worden gemaakt van RPET en ECONYL®. Zwemkleding kan dus wel degelijk heel duurzaam worden gemaakt, zeker als het ook ethisch en lokaal gemaakt wordt. Hergebruik is dé oplossing voor 'groen' (of moet ik zeggen; oceaanblauwe)  zwemkleding.

Kies voor duurzaam

Als liefhebber van duurzame kleding kies je voor je zwemkleding natuurlijk ook voor ecologisch verantwoorde items. En gelukkig is er steeds meer keus, want de ontwikkelingen staan niet stil, en de duurzame kledingmerken zitten ook niet stil!  Neem een kijkje in collectie van duurzame bikini’s en badpakken op de website van Project CeCe. Van sexy bikini’s waar je de show mee steelt tot sportieve surf- en sportbadpakken die goed blijven zitten tijdens het trainen. De zwemkleding komt van eerlijke en duurzame merken. Nog een tip: alle (zwem)kledingmerken die werken met ECONYL® vind je op www.econyl.com. Wat is er nu mooier dan zwemkleding die gemaakt is van afval? Let's recycle!

Wist jij al dat er zoveel keus was?

 

Veel liefs,

Ingrid


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.