De leukste duurzame mode blog van Nederland

7 Leuke Nederlandse duurzame modeblogs om te volgen

Gepubliceerd op 25 maart 2022 om 10:12

Wat is duurzame mode? Steeds meer mensen willen graag duurzamer leven, en daar hoort ook je kleding bij. Zodra je hier in duikt raak je al snel ondergesneeuwd, daarom heb ik hier een top 7 van mijn favoriete duurzame mode blogs om je op weg te helpen.

Iedere blog heeft zijn eigen unieke verhaal met hetzelfde doel: ons meer bewust maken over de fast fashion industry. Waar komt onze kleding vandaan, hoe het wordt gemaakt en welke duurzame materialen zijn er? Naast eerlijke mode zitten ze vol met tips en tricks, informatie en stijladviezen. 

Nederlandse duurzame kleding blogs, blogposts over duurzame mode. Duurzaam kleding blogje. Verhalen over duurzame kleding en mode in Nederland. Wat is een blog. wat is duurzame mode. Wat is een modeblog. wei schrijft een blog. Ingrid de Haan schrijft blog

Duurzame modebloggers

Er zijn een aantal interessante Nederlandse fashionbloggers die erg leuk zijn om te volgen. 

 

Sara is een leuke en gemotiveerde dame met een persoonlijke en eerlijke blog die ons wegwijs maakt in hoe we onze kledingkast en dagelijks leven kunnen verduurzamen. Sara laat met elke blog op When Sara Smiles zien hoe en waarom je de fast fashion industrie beter kan los laten.

 

Stephanie realiseerde zich hoe belangrijk duurzame kleding nou echt is en begon zich meer te verdiepen in eerlijke mode. Zo ontstond haar blog Let’s Talk Slow. Het reflecteert alles wat ze te weten is gekomen en heeft ontdekt en wilt ons maar al te graag inspireren.

 

De Belgische Eline schrijft al jaren persoonlijke verhalen over bewust consumeren en mens- en milieuvriendelijke labels. Eline Rey wil je inspireren in jouw zoektocht naar een eerlijke en duurzame kledingkast. 

 

En uiteraard de blog van Duurzame kleding blog met iedere week een nieuwe blog over duurzame kleding.

Duurzame modemerken die bloggen

Nederlandse modemerken die duurzame kleding maken en er graag over schrijven om je te voorzien van belangrijke informatie uit modeland, en je ook een kijkje achter de schermen geven van hun duurzame kledingmerk. Echte verhalen van merken met een ziel.

 

Common & Sense is een eerlijk kledingmerk dat mooie vrouwenkleding maakt van innovatieve duurzame stoffen. De productie vind plaats in Nederland en Portugal en elk product heeft een eigen verhaal. Janine schijft blogs over haar ontdekkingen en avonturen in de duurzame modewereld. 

 

New Angels is een relatief nieuw Nederlands duurzaam kledingmerk dat eerlijke productie en het milieu hoog in het vaandel heeft staan. Met natuurlijke en  milieuvriendelijke stoffen is het assortiment geheel eco, fair & vegan. Ingrid schijft blogs en geeft je informatie over alles wat met duurzame kleding te maken heeft, en je krijgt een kijkje achter de schermen van New Angels.

 

Project Cece maakt je zoektocht naar duurzame en eerlijke kleding makkelijk met een online aanbod van alle duurzame mode en accessoires bij elkaar verzameld op één website. Zij schrijven blogs over het laatste nieuws in de modeindustrie en interessante verhalen over duurzame en eerlijke mode.

Favoriete blogs

Deze modebloggers zijn de op dit moment dé Nederlandse duurzame kleding blogs die regelmatig een artikel schrijven. Staat jouw favoriete blog erbij?

Veel liefs,

Ingrid


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.