De leukste duurzame mode blog van Nederland

Dit zijn de modekleuren voor de lente en zomer van 2022

Gepubliceerd op 1 april 2022 om 17:05

Het is weer lente! Ben je benieuwd naar de trendkleuren voor dit voorjaar? De fashionweeks lieten alle trends voor aankomend voorjaar zien, waaronder de modekleuren voor de lente en zomer van 2022. Dit zijn dé trendkleuren van 2022.

De kleuren dit jaar hebben het een en ander weg van de modekleuren van vorig jaar: fris, opvallend en vooral heel vrolijk. Dit resulteert in een prachtige mix van kleuren. Van opvallend oranje en roze, tot zacht geel, fris groen en alle kleuren blauw.

trendkleuren 2022, modekleuren voor lente en zomer 2022. Trendy kleuren 2022, spring summer colors 2022. wat zijn de modekleuren voor 2022. Dit zijn de trendy modekleuren voor lente/zomer 2022. fifty shades of blue. modeblog. blog over modekleuren. fashio

Dé trendkleuren voor het voorjaar: Fifty shades of blue

De kleur blauw gaan we in het voorjaar van 2022 in allerlei tinten tegenkomen. Van het welbekende denim blauw tot aan Pantones 'Super Sonic', de kleur blauw is hot en happening. Door te kiezen voor een gehele look in blauw creëer je een fashionable effect. Ook de trendkleuren 'Coffee Quarts' en 'Bubblegum' hebben dit jaar een plekje gekregen in de lijst met de lente- en zomerkleuren, net als zuurstokroze en grasgroen. Waar we vorig jaar fel geel zagen zien we die dit jaar subtiel terug in een lichtere variant. dan is er ook een mix van geruststellende aardtinten met een vleugje glamour die het hele jaar door kan. Kies voor een chocoladebruin kledingstuk in combinatie met iets lichtere ondertonen zoals klassiek bruin voor een zomerse look. Er zijn in ieder geval genoeg kleuren waar jij je trendy outfits op kan baseren. 

Onze haat-liefde verhouding met trendkleuren

Trends passen niet echt bij slow fashion. Juist de 'foute' fast fashion heeft iedere keer een nieuwe trend, die je zo snel mogelijk weer moet vervangen door de volgende nieuwe trendy kleding. Slow fashion moet zo tijdloos mogelijk zijn, zodat je er jaren van kunt genieten. Het is wel jammer om sommige trendkleuren echt maar één zomer in het straatbeeld voorbij te zien komen. Al die kleding die niet nog een seizoen gedragen kan worden is niet bepaald goed voor het milieu en de afvalbergen  met afgedankte kleding. Ondanks dat trendkleuren soms voor veel verspilling kunnen zorgen hebben ze ook wat leuke kanten. Nieuwe trendkleuren geven nieuwe inspiratie om kleuren te vinden die je echt goed staan, of om kleding op een andere manier te dragen en te combineren.

Duurzame trendy shoptips

Op een duurzame manier met trendkleuren omgaan is eigenlijk heel simpel. Met een paar basisregels gaat het je zeker lukken. Doe alleen mee met trends die je in de opvolgende jaren ook nog leuk vindt. Doe dus alleen mee met trends die voor jou tijdloos kunnen zijn en die passen bij je stijl. Vraag jezelf altijd af: Ga ik dit minstens 30 keer dragen? Kijk eerst of je wel echt iets nieuws moet kopen om met de trend mee te doen, misschien heb je nog wel iets in de trendkleur in je kledingkast. Als je dan toch iets nieuws koopt in een trendkleur, kijk dan dat het van een duurzaam merk is. Veel duurzame merken doen mee aan de trendkleuren, zij laten zich immers ook inspireren door trends en nemen deze zeker mee.

Wat vind jij van deze trendkleuren, en heb je ze toevallig al in de kledingkast liggen?

 

Veel liefs,

Ingrid


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.