De leukste duurzame mode blog van Nederland

De beste duurzame pyjama is gemaakt van ...

Gepubliceerd op 22 juli 2022 om 15:22

Een goede nachtrust is een belangrijk onderdeel voor een gelukkig leven. De juiste nachtkleding helpt je daarbij. De beste duurzame pyjama's en nachthemden zijn gemaakt van natuurlijke materialen, maar welke stof is nu de echt topper? 

Ik zocht het uit en heb de ideale nachtkleding gevonden! Ben je ook benieuwd, lees dan snel verder.

Slaap lekker in deze pyama. Nachthemd voor de beste nachtrust. Wat is de beste pyama? wat is het beste nachthemd? Duurzame nachtkleding voor dames. bamboe nachthemd bij nachtzweten. slaap lekker in de bamboe pyjama. New Angels maakt bamboe nachthemden. we

Natuurlijke en rekbare stoffen

Lig jij ook altijd zo te draaien en woelen tijdens je slaap? Dan is een pyjama die meebeweegt wel erg prettig. Een stretch stof geeft je extra comfort, want stretchy pyjama rekt natuurlijk lekker mee. Al is de pyjama nog zo mooi, als hij niet rekbaar is slaapt het dus ook niet optimaal, het gaat trekken en knellen zodra je je in je slaap omdraait. Elasticiteit is een must. Daarnaast wil je een pyjama van natuurlijke stoffen zoals biologisch katoen of bamboe, want deze voelen comfortabel en zijn bovendien warmte regulerend. De nachthemden die gemaakt zijn van biologisch katoen, zijde of peace silk, bamboe, modal of lyocell (Tencel) zijn het meest ideaal. Ze voelen heerlijk zacht aan. 

Waarom geen synthetische pyjama?

Synthetische stoffen nemen geen vocht op. 's Nachts kun je gaan zweten en dan is het wel zo fijn als je niet helemaal klam en plakkerig wakker wordt. Ze kunnen je snel opwarmen, maar koelen je niet meer af, waardoor je sneller gaat zweten. Bovendien hebben de meeste synthetische stoffen, zoals polyester, nylon of acryl het nadeel dat ze statisch kunnen worden, en gaan 'knetteren'. Ook niet fijn tijdens je welverdiende nachtrust ;)

Bamboo is the best

De allerbeste nachtkleding is gemaakt van rekbare bamboe. Bamboe stof heeft een hoog vocht absorberend vermogen en bamboe kan 3x meer vocht (zweet) opnemen dan katoen. Door de buisvormige structuur van de bamboevezel verdampt het vocht 2x sneller. Hierdoor blijft je (nacht)kleding langer droog, en droogt het sneller op. Een bamboe nachthemd is ademend. Bamboe stof blijft koeler in warme temperaturen en warmer bij lage temperaturen. Oftewel, je pyjama blijft koel in de zomer en warm in de winter. Bamboe (nacht)kleding is thermisch regulerend: het reguleert je lichaamstemperatuur, en is bovendien schimmelwerend en antistatisch. De ideale pyjama is dus een bamboe pyjama! Slaap lekker X

Veel liefs,

Ingrid


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.