De leukste duurzame mode blog van Nederland

Een bikini gemaakt van oude visnetten

Gepubliceerd op 20 mei 2022 om 11:13

Hoe tof is dat, een nieuwe bikini gemaakt van afval uit de oceaan. Oude visnetten vervuilen de zee en verstoren het zeeleven, want schildpadden en vissen kunnen verstrikt raken in de achtergelaten oude netten. Opruimen en hergebruiken dus!

econyl bikini, econyl badpak, oude visnetten, duurzame bikini, duurzaam badpak, sustainable bikini, econyl fabric where to buy econyl fabric econyl swimwear econyl carpet econyl fabric supplier econyl manufacturers econyl aquafil, econyl price

Nylon recyclen

Nylon kan tegenwoordig gerecycled worden. Dat is waar ECONYL® stof is ontstaan. Econyl stof is de merknaam voor gerecycled nylon van een Italiaanse fabrikant, vandaar dat er ook een ® achter de naam staat, het is een geregistreerde merknaam. De stofproducent Aquafil heeft een machine ontworpen waarmee de meeste soorten nylon kunnen worden gerecycled tot nieuw garen. Ze worden gesorteerd, schoongemaakt en ‘versnipperd’ tot kleine deeltjes (zie het als een soort confetti) waarna het verder verwerkt kan worden. Van visnetten en vloerbedekking tot bikini’s en panty’s, alles kan worden gerecycled.

Made in Italy

Niet alleen oude visnetten, maar ook ander nylon afval zoals vloerbedekkingen worden gerecycled  tot nieuwe garen. Deze Econyl draden worden weer verwerkt in nieuwe (zwem)kleding en daarmee is de cirkel rond. Er hoeft geen aardolie meer te worden gewonnen voor jouw kleding, omdat er wordt gewerkt met het afval van vorige gebruiksvoorwerpen. Van oud visnet tot nieuwe bikini.

De voordelen van ECONYL®

Econyl stoffen zijn zodoende een perfecte keuze voor jou als liefhebber van mode en duurzaamheid. Er zijn vele badmode merken die uitsluitend werken met ECONYL®, je vind ze op de website van www.econyl.com Je vind hier ook merken die werken met Econyl, zodat je gelijk een goed overzicht hebt van duurzame kledingmerken. Het is voornamelijk zwemkleding en sportkleding, want het is perfect om hier nylon stoffen voor te gebruiken. De grote voordelen van ECONYL® zijn: het is een dunne maar sterke stof, het ziet er luxe uit, rekt goed mee, is zacht en ademend. Het houdt UV stralen tegen, en kan beter tegen zonnebrandcrème en chloor (zwembadwater).

Wanneer koop jij je eerste ECONYL® bikini?

 

Veel liefs,

Ingrid


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.