De leukste duurzame mode blog van Nederland

Kleding gemaakt van gras! Bamboo all the way

Gepubliceerd op 17 juni 2022 om 11:25

In de zoektocht naar ecologische plaatsvervangers voor katoen blijkt de bamboeplant een schot in de roos. Bamboekleding is op dit moment terrein aan het winnen, zelfs onder grote kledingmerken en winkelketens die niet eens specifiek heel duurzaam bezig zijn.

Heel begrijpelijk en terecht want bamboekleding heeft vele voordelen.

Bamboe, bamboe kleding. bamboo kleding. mode gemaakt van bamboe. banmoe is een gras. dames kleding gemaakt van bamboe. zachte bamboe stof. is bamboe duurzaam? Wat is bamboe kleding? Bamboe grassen. mode van bamboe. dameskleding van bamboe. bamboo fashion.

De voordelen van bamboe

Bamboe is om verschillende redenen een gewild duurzaam alternatief om kleding van te maken. Het grootste voordeel van bamboekleding is toch wel dat het superzacht aanvoelt, echt heerlijk. Bamboe lijkt op zijde en voelt ook zijdezacht aan waardoor het heel comfortabel is om te dragen. Vandaar dat bamboekleding zeer geschikt is als ondergoed en zomerkleding, en eigenlijk alles wat je direct op je huid gedraagt. Het is zeer geschikt voor mensen met een gevoelige huid (of allergie) en baby's. Bovendien neemt bamboe geen geurtjes aan. Je kunt de kleding dan ook meerdere dagen dragen en je hoeft het minder vaak te wassen. Wat natuurlijk ook weer duurzaam is.

Altijd op lichaamstemperatuur

Bamboe stof is vooral populair vanwege zijn zachtheid, duurzaamheid en antibacteriële eigenschappen. Bij warme temperaturen houdt het je lichaam koel, terwijl de stof het lichaam licht verwarmt tijdens koudere dagen. Dat komt door de natuurlijke en holle vezels. De vezels hebben zo'n gunstige structuur dat kleding gemaakt van bamboe enorm goed ventileert. Het absorbeert transpiratievocht sneller dan katoen. Dit verdampt overigens snel waardoor de kleding niet aan je vast 'plakt', bamboe kleding houdt het lichaam daarmee prima droog. De holle vezels en het feit dat de bamboe plant van nature antibacteriële stofjes bevat maakt dat transpiratiegeur hierdoor geen kans krijgt. Gebruik geen wasverzachter, die verstoppen de holle vezels.

Kleding gemaakt van gras

Bamboe is een grassoort die tot wel 35 meter hoog kan worden, en tot wel 1 meter per dag kan groeien. De stengels zijn hol, net als het gras in onze achtertuinen. Er bestaan meer dan 1.500 bamboesoorten, in alle soorten en maten. De bamboe plant is van nature erg goed bestand tegen bacteriën, waardoor er in tegenstelling tot katoen geen gevaarlijke bestrijdingsmiddelen (pesticiden) nodig zijn. Deze gifstoffen doden niet alleen de schadelijke insecten op de gewassen, maar ook de niet schadelijke insecten. Bovendien veroorzaken deze middelen gezondheidsproblemen voor de mensen die werken tussen deze bespoten gewassen. Met bamboe heb je dat probleem dus niet. De plant en grond blijven gifvrij, de mensen werken gifvrij tijdens de oogst, en jouw kleding is dus ook vrij van deze gifstoffen. Wel zo prettig. Kleding gemaakt van gras heeft dus vele voordelen.

Heb jij de zachtheid van bamboe al eens gevoeld?

 

Veel liefs,

Ingrid


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.