De leukste duurzame mode blog van Nederland

De voordelen van hennep kleding

Gepubliceerd op 27 mei 2022 om 13:05

Stof gemaakt van hennep is zeer milieuvriendelijk. Met name doordat de organische vezels 100% recyclebaar/composteerbaar zijn. Maar ook het productieproces van hennepvezels is zeer duurzaam, zeker vergeleken met andere textielsoorten.

De verwerking is allesbehalve eenvoudig in vergelijking met andere materialen, waardoor hennep een kostbare stof is. In Europa wordt veel hennep verbouwd, maar toch wordt die maar zelden verwerkt tot kleding. Hennep is een buitengewoon mooi materiaal. Iedereen die ooit een kledingstuk van hennep heeft gedragen, kan dit bevestigen.

Hennep, hemp. hanf. Henneppplant, plant van hennep. hemp plants. kleding gemaakt van hennep. hennepshirts van New Angels. hennep mode. damesmode gemaakt van hennep. hennep blog. duurzaam kledingblogje. hennep producten. gemaakt van hennep.

Biologisch hennep

Hennep heeft niet alleen allerlei praktische voordelen voor de drager van het kledingstuk, het is ook erg milieuvriendelijk. Zo is er bij de productie van hennep veel minder water nodig dan bij de productie van katoen, af en toe een regenbui is voldoende. Hennep groeit dicht bij elkaar en de planten worden tot wel vier meter hoog in een paar maanden tijd, onkruid krijgt weinig kans (dus geen bestrijdingsmiddelen nodig). Daarnaast kan hennep meerdere keren per jaar worden geoogst, waardoor er meer kan worden geproduceerd. De plant produceert per vierkante meter dan ook heel veel bruikbare vezels. Omdat de hennep plant erg sterk is zijn er bij de teelt nauwelijks of geen pesticiden of onkruidverdelgers nodig. Dat maakt het ook goed mogelijk om volledig biologische hennep te telen.

De voordelen van hennep stof

Stof gemaakt van hennep voelt heerlijk aan. Hoe vaker je het draagt en wast, hoe zachter de stof aanvoelt. Het is een sterke stof die jaren meegaat; hennep is wel vier keer sterker dan katoen. Hennep heeft een lange en sterke vezelstructuur wat de stof zo sterk maakt. Daarnaast is textiel gemaakt van hennep van nature antibacterieel. Je hebt daarom niet snel last van nare geurtjes (zweet) die in de kleding trekt. Stof van hennep neemt vocht snel op, droogt snel en ademt goed. Het houdt je koel in de zomer en warm in de winter. Textiel van hennep heeft de bijzondere eigenschap dat het UV stralen tegenhoudt.

Het enige 100% hennep shirtje van rekbare stof

Er worden maar weinig kledingstukken gemaakt die echt 100% van hennep zijn. De meeste hennep stoffen zijn gemengd met (biologisch) katoen. En als je dan al een stof hebt gevonden die puur hennep is, dan is het vaak de bekende canvas waar stevige tassen van worden gemaakt. Niet bepaald een aangename stof voor een shirtje. Voor zover bij mij bekend heeft het Nederlandse kledingmerk New Angels als enige een shirtje gemaakt wat wel 100% hennep is, en wat ook nog eens een aangename luchtige jersey stof is (gebreide stof, waardoor het rekbaar is). Je vindt ze in deze duurzame shop.

Hennep ondergoed

Ondergoed gemaakt van hennep voelt heel aangenaam aan. Het Nederlandse ondergoed merk Hamppy maakt onderbroeken voor mannen en vrouwen, gemaakt van een blend van hennep en biologisch katoen. Hamppy is speciaal gemaakt om langer mee te gaan en heeft een comfortabele fit. Een aanrader!

 

Ondergoed gemaakt van hennep is sterk en het is bovendien antibacterieel. Het voelt f ris en is goed voor je huid. Het is ook een prettig idee dat er geen pesticiden in zitten, je draagt het immers de hele dag direct op je lichaam.

 

Kijk in webshop van Hamppy voor de huidige aanbiedingen (zoals package voordeel). Je krijgt je bestelling gratis thuisgestuurd als je Hamppy volgt op Instagram

Heb jij al kledingstukken gemaakt van hennep? Wat is jouw ervaring hiermee?

 

Veel liefs,

Ingrid


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.