De leukste duurzame mode blog van Nederland

Eerste hulp bij het opruimen van je kledingkast

Gepubliceerd op 10 juni 2022 om 13:17

Het voorjaar is uitstekend geschikt voor het opruimen van je kledingkast, en daar kunnen best wat emoties bij loskomen, want tja, wat doe je met je lievelingsbroek van jaren geleden die je niet meer past? Een opgeruimde kast geeft je een opgeruimd gevoel in je hoofd. 

Alles weer netjes in de kast, en je vind vast nog 'verloren' items waar je weer helemaal blij van wordt. Lekker opruimen dus!  Op naar een frisse vernieuwde garderobe, maar waar moet je beginnen? En dan heeft kleding vaak ook nog eens emotionele waarde, je draagt het niet maar wilt het ook niet wegdoen. Wat nu?

Kledingkast opruimen. kledingkast uitruimen. Ruim op met deze tis. Tips voor opruimen. Emotionele schoonmaak van je kledingkast. Bewaar je mooiste kleding. Verduurzaam je kledinkast met deze tips. Tips voor duurzame garderobe. Lekker opgeruimd staat netje

Emotionele schoonmaak

Je kledingkast is een spiegel van je stijl en persoonlijkheid. Elk item in je garderobe draagt een unieke herinneringen en emoties met zich mee.  Fijne, maar ook minder prettige herinneringen. Wat dacht je van die trui van je vriendin die na een feestje is blijven liggen, of dat te gekke, maar veel te korte rokje? Of kleding die je helemaal niet meer in past?  Je garderobe is een patchwork van herinneringen. Wanneer je die items liever diep in je kast verbergt, is het tijd voor verandering. Vandáág is het perfecte moment voor een emotionele schoonmaak van je garderobe.

Weg met dat schuldgevoel

Een kledingstuk van je ex, of iets wat je had geleend en nooit hebt teruggeven. Je kast zit vol emoties. Van al dat schuldgevoel mag je eindelijk afscheid van nemen. Waar je ook niet gelukkiger van wordt, zijn kapotte, te grote of te kleine kledingstukken. De argumenten ‘Wie weet kan ik het ooit weer aan' en ‘Het kostte zo veel geld.’ of de minst reële: 'Misschien trek ik het ooit weer aan' zijn geen goede redenen om ongedragen kledingstukken te houden. Draag je het al een jaar niet? Dan mag het nu echt weg. 

Ga beginnen

Overbodige spullen kunnen worden weggegeven of verkocht, kapotte kleding kan worden gemaakt. Verkleurde en onherstelbaar kapotte kleding kan weg (in de textielbak). Als je mooie kleding verkoopt hou je er nog wat aan over, waarvan je eventueel weer een nieuw kledingstuk van kunt kopen, iets wat je wel vaak gaat dragen ;) Wegdoen kan heel goed voelen, je neemt letterlijk afscheid van een 'oude jij', waardoor een plaats vrij komt voor de 'nieuwe jij'. Je begint weer met een schone lei. En zeg nou zelf, een prachtig opgeruimde kast ziet er toch veel beter uit? Daar word je sowieso blij van. Dus zet 'm op en ga ervoor! En verduurzaam je kledingkast.

Ga jij je kledingkast nu eindelijk opruimen?

 

Veel liefs,

Ingrid


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.