De leukste duurzame mode blog van Nederland

Wat is vintage kleding?

Gepubliceerd op 19 augustus 2022 om 09:32

Vintage kleding. Het klinkt al luxe, en dat is het in zeker zin ook, want het is namelijk een 'one of a kind' kledingstuk dat je nergens anders vindt. Je bent de enige die er in rondloopt, heel bijzonder dus.

Wat is vintage kleding?

Vintage items zijn écht oud en veelal gemaakt in de periode van 1920 tot 1980. Het merendeel van deze producten is ondanks de leeftijd van goede kwaliteit en dus wordt vintage ook wel gedefinieerd als ‘van een goed jaar’. Vintage is kleding (en schoenen) van vroeger die nu weer vol trots gedragen wordt. Het gaat vaak om kwalitatief goede stukken, zoals designerkleding of met de hand gemaakte kleding. Meestal gedragen, maar soms ook ongedragen. Vooral de jaren ’50 tot en met ’80 zijn zeer geliefd. 

Blog vintage kleding.  vintage kleding online vintage kleding dames goedkope vintage kleding vintage kleding sale vintage kleding winkel vintage kleding merken vintage kleding mannen vintage kleding gent vintage kleding sale vintage kleding merken goedkop

Creëer de vintage look

De details zorgen ervoor dat jouw vintage outfit echt succesvol is. Denk aan leuke haarsjaaltjes om je (opgestoken) haar net dat beetje extra te geven. Of grote oorbellen zoals je die vroeger misschien wel zag bij je moeder of grootmoeder. Als je een gemiddelde vintage jurk van jouw favoriete style icoon moet omschrijven, begin je waarschijnlijk met de “polkadot”. Het geeft direct de retro vibe die je vroeger veel zag. Een zwarte jurk met witte polkadots is een echte klassieker, net als de kleuren (roes)bruin, oudroze, groen, oranje en geel. Als je een kledingstuk in de winkel of webshop ziet, merk je aan de vorm vrijwel direct of dat kledingstuk geschikt is voor de 50’s vibe die jij wil creëren. It's all in the details.

Waar koop je vintage kleding?

Niet elk tweedehands kledingstuk kun je vintage noemen. Het moet echt ouder dan 40 jaar zijn om de naam vintage te mogen dragen. Vintage hoeft ook zeker niet oubollig te zijn, het is maar net wat jij mooi vindt. Je vind vintage kleding natuurlijk bij oma op zolder ;) maar je kunt het ook (online) kopen bij kringloopwinkels, marktplaats, Vinted, Facebookgroepen, of in één van de speciale vintagewinkels zoals TopVintage of deze leuke vintage winkels in Alkmaar of Amsterdam. Veel shopplezier! X

 

Veel liefs,

Ingrid


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.