De leukste duurzame mode blog van Nederland

Nieuwe naam: Duurzame Kleding Blog

Gepubliceerd op 5 september 2022 om 08:12

De naam van deze blog is vernieuwd! ‘Duurzaam Kledingblogje’ is veranderd naar ‘Duurzame Kledingblog’. Dus geen blogJE meer. Maar don't worry, het zijn nog steeds de bekende en vertrouwde blogs: niet al te lang (op een enkele blog na) en makkelijk leesbaar. Alleen de naam is iets aangepast.

 

De reden om de naam aan te passen is dat de nieuwe naam makkelijker te onthouden is, beter te vinden op Google, en het gewoon net iets beter klinkt. Het is de volwassen versie als het ware, gezien deze blog steeds groter groeit en in dat opzicht ook steeds volwassener wordt. Wat ooit is begonnen voor de lol, is inmiddels uitgegroeid tot een omvangrijk geheel om duurzame mode meer op de kaart te zetten, bekender te maken en om duurzame modemerken te ondersteunen. Dit gebeurde al op onze social media accounts, en nu breiden we dat ook op de website verder uit. 

Duurzame kleding merken

Er is al aardig wat opgebouwd met 'Duurzame Kleding'. Zo begon ik in 2018 met het account @duurzame_kleding op Instagram. Hier worden duurzame kledingmerken gepromoot met (gratis) post en shoutout, om duurzame kledingmerken te supporten en helpen groeien op social media.  Dit zijn voornamelijk Nederlandse modemerken, maar ook hele leuke kledingmerken van over de grens. En niet alleen duurzame kleding maar ook duurzame accessoires, duurzame schoenen en duurzame sieraden komen aan bod.

Duurzame kleding online

In de jaren erna kwamen daar de Facebook pagina Duurzame kleding Blog bij en het Pinterest account @Duurzamekledingblog. En in maart 2022 startte ik deze website. Duurzaam Kledingblogje klonk in het begin leuk en 'schattig', en het was ook origineel en net weer even anders dan anders. Maar inmiddels begint het steeds serieuze vormen te krijgen en daar hoort dan ook een wat serieuzere naam bij. Vandaar de nieuwe naam van deze website: Duurzame Kleding Blog.

Hier vind je Duurzame Kleding

Op de blog website en alle social media kanalen zijn de accounts van 'Duurzame kleding' te herkennen aan dezelfde profielfoto. Deze foto:

Onze profielfoto

Je kunt ons vinden op social media: Instagram, Facebook & Pinterest.

Voel je vrij ons te volgen en liken ;)

Waarom is duurzame kleding belangrijk?

Het is natuurlijk altijd fijn als er wordt gereageerd op een post of blog, ik hoor graag wat jullie er van vinden en wat jullie graag nog meer zouden willen zien en lezen. Leuk als je reageert en er op los liked ;) De algoritmes zien dat en daardoor wordt 'Duurzame Kleding' steeds beter vindbaar op Google en social media. Dus op alle vlakken geldt: hoe meer interactie, hoe beter. Hoe beter de vindbaarheid, hoe meer mensen we kunnen bereiken. Hoe meer mensen hun kledingkast gaan verduurzamen, des te groter de impact op de modeindustrie. Alle kleine beetjes helpen, ook dat ene duurzame kledingstuk van jou. Zo kunnen we met z'n allen de wereld een beetje mooier maken. 

Duurzame blog tips

Heb je misschien vragen of tips voor een blog? Of is er een onderwerp waar je meer over wilt weten, zoals een duurzame stof gemaakt van.... banaan of sojabonen (dat bestaat dus echt!) of waar vegan leer van wordt gemaakt? Welke kleding is duurzaam, wat zijn duurzame materialen voor kleding en hoe weet je of een kledingmerk duurzaam is? Laat gerust weten in de reacties hieronder waar je meer over zou willen lezen, en misschien schrijf ik er een blog over.

 

Ben of ken je een duurzaam kledingmerk (of accessoires) en wil je dat ik een blog schrijf over jouw merk? Neem dan contact met me op via de mail hello@duurzamekledingblog.nl

 

Samen maken we kleding die duurzaam is bekender, meer de norm (& betaalbaarder) en beter vindbaar. Doe je mee?

 

Veel liefs,

Ingrid


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.